Cioloş, la Bruxelles: Sperăm să avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migraţie - VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Bruxelles, că summit-ul informal UE-Turcia se va axa pe discuţiile privind angajamentele asumate de autorităţile turce pentru gestionarea fluxului migrator.

827 afișări
Imaginea articolului Cioloş, la Bruxelles: Sperăm să avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migraţie - VIDEO

Cioloş, la Bruxelles: Sperăm să avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migraţie

"Astăzi şi mâine sunt la Bruxelles pentru Summit-ul UE-Turcia. E un summit informal, dar foarte util, pentru că ne va permite încă o dată să avem o discuţie cu Turcia, pe anumite angajamente pe care Turcia şi le-a asumat şi care sunt esenţiale pentru gestionarea fluxului migrator" a declarat premierul, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

 

Astăzi şi mâine sunt la Bruxelles pentru Summit-ul UE-Turcia. E un summit informal, dar foarte util, pentru că ne va permite încă o dată să avem o discuţie cu Turcia, pe anumite angajamente pe care Turcia şi le-a asumat şi care sunt esenţiale pentru gestionarea fluxului migrator. Există, înţeleg, şi un acord pentru o implicare a NATO în acea zonă, care este important pentru a putea ţine migranţii în zona Turciei şi sperăm să avem şi angajamentul din partea Turciei pentru implementarea acordului de readmisie, care este esenţial pentru a opri fluxul migrator.Miercuri mă voi afla la Haga pentru a consolida relaţiile bilaterale, cu accent pe dialogul economic şi comercial şi pe diversificarea cadrului de cooperare dintre ţările noastre.Mai multe informaţii despre agenda acestei săptămâni puteţi găsi mai jos. Luni şi marti, 7,8 martie- Vizită oficială la Bruxelleshttp://bit.ly/1TEqJ3d Miercuri, 9 martie- Vizită oficială la Hagahttp://bit.ly/1TEqJ3d Joi, 10 martieOra 10.00 – Şedinţă de GuvernSâmbătă, 12 martieOra 09.00 – Şedinţă informală de GuvernÎn completarea evenimentelor publice, au loc discuţii şi întâlniri cu miniştrii, echipa de consilieri şi reprezentanţii altor instituţii pentru implementarea proiectelor care sunt deja în lucru şi pentru dezvoltarea celor care vor fi lansate în perioada următoare.

Posted by Dacian Cioloş on Monday, March 7, 2016

Şeful Executivului a mai spus că există şi un acord pentru o implicare a NATO în acea zonă, care este important pentru a putea ţine migranţii în zona Turciei. "Sperăm să avem şi angajamentul din partea Turciei pentru implementarea acordului de readmisie, care este esenţial pentru a opri fluxul migrator", a precizat Cioloş.

Miercuri, premierul se va afla într-o vizită oficială în Olanda, la Haga, pentru a consolida "relaţiile bilaterale, cu accent pe dialogul economic şi comercial".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici