Cioloş: Miercuri va avea loc prima şedinţă de guvern. Am avut o discuţie cu doamna Guseth şi am luat decizia retragerii de comun acord

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, după ce a primit votul de încredere al Parlamentului, că marţi va depune jurământul la Cotroceni, iar miercuri va avea loc prima şedinţă de guvern.

1732 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Miercuri va avea loc prima şedinţă de guvern. Am avut o discuţie cu doamna Guseth şi am luat decizia retragerii de comun acord

Întrebat când va merge la Cotroceni pentru a depune jurământul, Dacian Cioloş a spus: "Cred că într-o oră, nu ştiu încă, aşteptăm să fim anunţaţi, să vedem după ce se publică în Monitorul Oficial decizia". Între timp, Preşedinţia a precizat că depunerea jurământului de învestitură în funcţie a membrilor noului guvern va avea loc la ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. 

Cioloş a adăugat că prima şedinţă a guvernului său va avea loc miercuri. El a mai spus că pentru orice proiect important va avea consultări cu Parlamentul, în faza de pregătire, şi consultări şi dezbateri publice.

"Aşa cum am spus la întâlnirile cu grupurile parlamentare pentru orice proiect important guvernul va avea, pe de o parte, consultări cu Parlamentul în faza de pregătire pentru a începe să construim majorităţile, dar în acelaşi timp vrem să punem la punct un dispozitiv prin care pentru aceste proiecte importante să avem şi consultări publice şi dezbateri publice. Este un mecanism nou pe care vrem să-l dezvoltăm", a declarat el.

Cioloş a mai spus că votul Parlamentului îi dă legitimitatea necesară pentru a pune în practică măsurile anunţate. "Votul de astăzi cred că ne dă legitimitatea să facem ceea ce ne-am propus în programul de guvernare", a mai spus Dacian Cioloş la Palatul Parlamentului.

Cioloş despre retragerea lui Guseth: Am avut o discuţie cu dânsa şi am luat decizia de comun acord

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, marţi, că decizia de a o retrage pe Cristina Guseth de pe lista miniştrilor propuşi pentru Cabinerul său a luat-o de comun acord cu ea, după o discuţie avută luni seara, precizând că a considerat că acest guvern trebuie să plece cu o legitimitate clară.

Întrebat de jurnalişti dacă crede că a început cu stângul, având în vedere problemele care au apărut la nominalizarea pentru protofoliul de la Justiţie şi modificarea programului de guvernare, Dacian Cioloş a spus că dacă nu ar fi făcut aceste schimbări, atunci se putea spune că "a început cu stângul".

"Eu sunt un om deschis, clar, transparent, n-am de ascuns lucruri atunci când trebuie să iau anumite decizii şi am considerat că e important ca acest guvern să plece de la început cu o legitimitate clară, aşa că atunci când am considerat că trebuie să iau anumite decizii, le-am luat", a declarat premierul desemnat Dacian Cioloş.

Cât despre schimbarea nominalizăii la ministerul Justiţiei pe care premierul desemnat Dacian Cioloş a luat-o, luni seara, retrăgând-o pe Cristina Guseth, primul-ministru a declarat că au avut o discuţie şi de comun acord au luat această decizie.

"Eu am încredere în dânsa şi o cunosc pentru că altfel nu aş fi propus-o, probabil că din cauza emoţiilor, din cauza anumitor tensiuni din sală, observaţia mea la urmă a fost că nu a convins şi e nevoie, dincolo de competenţele şi calităţile pe care ştiu că doamna Guseth le are, e foarte important ca ministrul Justiţiei, care este un om cheie în Guvern, să aibă încrederea partenerilor cu care lucrează, inclusiv a Parlamentului, pentru că dacă această încredere nu există de la început acest lucru se răsfrânge asupra întregului guvern şi am avut o discuţie cu dânsa şi de comun acord am luat această decizie", a arătat premierul desemnat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici