Cîţu, avertisment pentru mineri: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

  • Premierul Florin Cîţu spune că îi înţelege de minerii care protestează şi caută soluţii, dar soluţia aleasă de aceştia nu rezolvă problemele.
  • El că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor şi transmite şi un mesaj: „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”.
4609 afișări
Imaginea articolului Cîţu, avertisment pentru mineri: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

Cîţu, avertisment pentru mineri: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

„Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluţia aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni. În acelaşi timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, spune Florin Cîţu.

El acuză că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor.

„Se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni, tot din aceeaşi categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor şi bucureştenilor: Nu voi permitre niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, avertizează premierul

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici