Cîţu se pune contra măsurilor economice luate de Guvern: Nu voi susţine o astfel de soluţie

Fostul premier Florin Cîţu anunţă că nu este de acord cu o eventuală „reaşezare” a sistemului de taxe şi impozite. De asemenea, el critică Executivul că se împrumută la dobânzi mari, dar nu face reforme pentru a beneficia de banii din PNRR.

1797 afișări
Imaginea articolului Cîţu se pune contra măsurilor economice luate de Guvern: Nu voi susţine o astfel de soluţie

Cîţu se pune contra măsurilor economice luate de Guvern: Nu voi susţine o astfel de soluţie

„Noi nu susţinem taxe noi, redirecţionarea sistemului de taxare... PNL a venit în 2020 şi 2021 cu soluţii care au crescut gradul de colectare. Dar conducerea PNL va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru PNL, nu voi susţine o astfel de soluţie”, spune Florin Cîţu.

Fostul premier a precizat declaraţia e făcută „ca simplu membru” liberal.

Referitor la modificarea Codului fiscal, Cîţu afirmă că „nu trebuie”.

„Nu trebuie să se întâmple nimic predictibilitate înseamnă că păstrezi ceea ce ai. (...) PNL are întotdeauna soluţii de a aduce bani la buget fără să mărească taxe. (...) În acelaşi timp, mai este un lucru important. În PNRR avem bani gratis şi avem şi împtrumuturi cu dobândă zero, numai că ele sunt legate de reforme. Faci reforme - iei banii, nu faci reforme - nu iei banii. Pentru mine e puţin bizar că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%... Enorm. La astfel de dobânzi, când ai bani gratis în PNRR, doar trebuie să faci reforme”, conchide fostul premier.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
impozite,
ciolacu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici