Ciucă cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia

Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de marţi, de la exploatarea minieră Mătăsari din judeţul Gorj.

98 afișări
Imaginea articolului Ciucă cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia

Ciucă cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia

Din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia şi-au pierdut viaţa trei muncitori în carieră. Doresc să transmit condoleanţe familiilor celor trei muncitori. Încă din primul moment am decis ca autorităţile să se deplaseze la faţa locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în judeţul Gorj şi să facă analiza şi să ia primele măsuri la faţa locului.

El afirmă că atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului.

„Până săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, încheie premierul.

Trei persoane au murit şi 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marţi la exploatarea minieră Mătăsari din judeţul Gorj, au anunţat echipele de intervenţie la finalul misiunii.

Corpul de control al Ministerului Energiei se află miercuri la CE Oltenia, pentru evaluarea securităţii muncii de la nivelul Complexului şi a nivelului de respectare a tuturor procedurilor, a anunţat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a cerut demiterea a trei persoane din conducere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici