Ciucă, despre Schengen: Decuplarea de Bulgaria, o măsură pe care trebuie să o analizăm

Premierul Nicolae Ciucă a spus că România va continua demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi că va fi analizată şi posibilitatea decuplării de Bulgaria.

1309 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre Schengen: Decuplarea de Bulgaria, o măsură pe care trebuie să o analizăm

Ciucă, despre Schengen: Decuplarea de Bulgaria, o măsură pe care trebuie să o analizăm

„În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu preşedinţia cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluţiile imediate care pot fi luate, şi de asemenea discutăm cu partea suedeză pentru că urmează să preia preşedinţia de la Cehia şi să analizăm oportunitatea repunerii pe agenda Consiliuluia decizie de aderare”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar putea cere convocarea unui Consiliu JAI extraordinar, premierul a spus: „În acest moment, se discută la nivelul MAE şi cu instituţiile europene care ar putea fi soluţiile şi demersurile care să ducă la o decizie favorabilă. Altfel, să repunem pe agendă subiectul, în condiţiile în care Austria îşi menţine decizia politică de a nu fi de acord cu aderarea Românieri, nu cred că este oportun”.

Premierul a spus că trebuie analizată şi decuplarea de Bulgaria, o măsură care nu ar presupune o reevaluare.

„Aceasta e o a doua măsură pe care trebuie să o analizăm, şi anume deculparea de Bulgaria, pentru că aici este un demers pe care fiecare ţară trebuie să şi-l asume individual. Discutăm de poziţii diferite, practic în 2012 când s-a realizat acest pachet în care am mers la tandem cu Bulgaria şi de asemenea am avut şi condiţionalitatea MCV-ului. Astăzi România nu mai are raport pe MCV”, a mai declarat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici