Ciucă, discuţie cu Trudeau: România mizează pe companiile canadiene pentru programul nuclear civil

România mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil, i-a spus, miercuri, în timpul unei discuţii telefonice, Nicolae Ciucă premierului canadian Justin Trudeau.

88 afișări
Imaginea articolului Ciucă, discuţie cu Trudeau: România mizează pe companiile canadiene pentru programul nuclear civil

Flickr/Facebook - Nicolae Ciuca

Relaţiile deosebite dintre România şi Canada se bazează pe colaborarea tradiţională din domeniul energiei şi pe valorile comune pe care le împărtăşim ca membri ai Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă în convorbirea telefonică avută miercuri cu omologul său canadian, Justin Trudeau.

Nicolae Ciucă a apreciat sprijinul oferit de Canada pentru proiectul de reabilitare a Unităţii 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

„Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil şi asigurarea energiei din surse curate şi sigure, precum şi pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Premierul a subliniat, de asemenea, colaborarea la nivelul NATO şi rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina şi al sprijinului oferit atât poporului ucrainean, cât şi Republicii Moldova.

Relaţiile bilaterale au noi oportunităţi de consolidare în domeniul economic şi social, a menţionat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, context în care a adresat premierului Canadei, Justin Trudeau, invitaţia de a efectua o vizită în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici