Ciucă: Greu de înţeles cum o ţară care produce mult îşi importă propria producţie ambalată mai bine

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a spus joi că este greu de înţeles cum România, o ţară care produce mult în domeniul agricol, îşi importă propriile produse ambulate mai bine şi la un preţ mai mare.

295 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Greu de înţeles cum o ţară care produce mult îşi importă propria producţie ambalată mai bine

Întrebat joi dacă la nivelul PNL s-a făcut o analiză cu privire la o posibilă plafonare a adaosului comercial la unele produse, Nicolae Ciucă a spus că a avut în acest sens discuţii cu premierul Marcel Ciolacu.

„Am împărtăşit din măsurile şi experienţa pe care am avut-o atunci când am încercat să scădem creşterea preţului la lapte. Este o măsură pe care fiecare dintre noi ne-o dorim, PNL îşi doreşte ca românii să nu mai plătească atât de mult pe produsele de bază. Este de asemenea, o regulă prin care trebuie să facem în aşa fel încât piaţa să funcţioneze, iar aici este o chestiune pe care o repet: În momentul de faţă România este un producător de cereale, de legume, de produse din carne, produse din lapte, avem ferme, toate sunt neprocesate. Cu riscul de a se supăra cineva dar este absolut greu de înţeles cum o ţară care produce atât de mult îşi importă propria producţie ambalată mai bine şi la un preţ mai mare”, a spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a prezentat şi ce ar trebui să vizeze măsurile luate de autorităţi.

„Măsura trebuie să vizeze în primul rând acele scheme de ajutor de stat prin care să stimulăm procesarea produselor alimentare în ţară şi obligatoriu discuţii pe întreg lanţul de la producător, la procesator, la retailer, pentru că dacă intervenim brutal pe una dintre verigi producem dezechilibre în piaţă, care deja s-au produs în alte ţări, şi nu ne folosesc la nimic”, a adăugat liderul PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici