Ciucă, întâlnire cu Isărescu despre cum e evoluat economia, bugetul şi criza energetică

Premierul Nicolae Ciucă şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au discutat, vineri, despre principalele evoluţii din economie, în contextul actual al revenirii economice, al crizei energetice şi al nevoii de a elabora un buget solid şi credibil pentru 2022.La întâlnire a fost prezent Cosmin Marinescu.

245 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întâlnire cu Isărescu despre cum e evoluat economia, bugetul şi criza energetică

Care au fost temele întâlnirii Ciucă-Isărescu? Ce probleme au fost în dezbatere

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut vineri o întrevedere cu Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Întâlnirea a avut loc pentru consolidarea dialogului instituţional şi a vizat discutarea principalelor evoluţii şi provocări din economia României şi mediul financiar, în contextul actual al revenirii economice, al crizei energetice şi al nevoii de a elabora un buget solid şi credibil pentru 2022, care să ofere încredere mediului investiţional şi să susţină stabilitatea financiară de care România are nevoie în perioada următoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

El precizează că aste prima întrevedere a premierului cu Guvernatorul BNR, la discuţii fiind invitat să participe şi consilierul prezidenţial pe probleme economice, Cosmin Marinescu.

„În cadrul întâlnirii, a fost subliniată nevoia unui dialog instituţional eficient, prin implicarea convergentă a autorităţilor statale, fiind trecute în revistă totodată şi principalele provocări cu care ne confruntăm în prezent, cum ar fi nevoia de creştere a capacităţii administrative în privinţa absorbiţiei fondurilor europene, atât cele prevăzute în PNRR, cât şi în programele operaţionale”, conchide Cărbunaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici