Ciucă (PC): Hellvig are abilitatea şi echilibrul necesare pentru a ocupa funcţia de director al SRI

Liderul deputaţilor PC Bogdan Ciucă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, Eduard Hellvig are abilitatea şi echilibrul necesare pentru a ocupa funcţia de director al SRI, adăugând că, din această perspectivă, este o nominalizare “inspirată”.

103 afișări
Imaginea articolului Ciucă (PC): Hellvig are abilitatea şi echilibrul necesare pentru a ocupa funcţia de director al SRI

Ciucă (PC): Hellvig are abilitatea şi echilibrul necesare pentru a ocupa funcţia de director al SRI (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

“Pe Eduard Hellvig îl cunosc pentru că, la un moment dat, am avut proiecte comune. Este o persoană echilibrată, nu este ostentativ sau conflictual, cred că acest lucru contează foarte mult. Are experienţă în zona executivului, a fost şi europarlamnetar, aşa că, sprijinit de structurile operative din interior şi colaborând, cred că poate coordona activitatea unui serrviciu foarte important”, a precizat Ciucă.

El a arătat că o decizie privind votul din Parlament se va lua în conducerea partidului şi la grup.

“Din punct de vedere personal, Eduard Hellvig este o persoană care are abilitatea şi echilibrul necesar pentru ocuparea acestei funcţii. Cred că este o nominalizare inspirată din perspectiva abilităţilor pe care le are. Este o opinie strict personală. De abia a fost anunţat, se va discuta la grup şi în conducerea partidului în privinţa votului din Parlament”, a adăugat Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoştinţă intenţia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Iohannis a precizat că a vorbit, de asemenea, şi cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele a mai spus că, probabil, în cursul săptămânii vitoare Parlamentul va lua în dezbatere propunerea sa pentru şefia SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici