Ciucă promite investiţii în turism de la bugetul de stat: vom identifica obiectivele cu potenţial

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că statul ar putea investi în obiectivele importante din turism. Prim-ministrul a vorbit despre intenţia de a lansa programe pilot în mai multe regiuni ale ţării.

168 afișări
Imaginea articolului Ciucă promite investiţii în turism de la bugetul de stat: vom identifica obiectivele cu potenţial

Anunţul a fost făcut la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a vorbit despre stimulentele pe care statul le va acorda investitorilor privaţi din domeniile de schi şi din turismul balnear.

Stimulentele vor fi acordate deoarece turismul ar putea avea o contribuţie importantă la PIB, a spus prim-ministrul Nicolae Ciucă..

„Angajamentul nostru este să facem ca turismul românesc să crească... Eficienţa activităţii acum este foarte redusă... poate să aibă o contribuţie la PIB până la aproape 10%”, a explicat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că a vorbit cu antreprenorii despre programul pe care îl pregăteşte Guvernul.

„Am stabilit că ar fi foarte potrivit ca la nivelul Guvernului să identificăm câte un obiectiv turistic din orice zonă cu potenţial şi să le finanţăm de la bugetul de stat”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul a explicat că este vorba despre un program pilot care va fi utilizat drept model pentru următoarele investiţii şi i-a cerut ministrului Turismului să finalizeze analiza în baza căruia va fi lansat proiectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici