Clujenii vor mai avea de aşteptat până să meargă cu metroul. Proiectul a fost suspendat. Boc: "Decizia ne ţine în finanţarea prin PNRR"

Primăria Cluj-Napoca, după consultarea Ministerului Transporturilor, a decis suspendarea procedurii de achiziţie cu privire la magistrala I de Metrou Cluj în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei.

689 afișări
Imaginea articolului Clujenii vor mai avea de aşteptat până să meargă cu metroul. Proiectul a fost suspendat. Boc: "Decizia ne ţine în finanţarea prin PNRR"

Emil Boc, Facebook

Primarul Emil Boc a explicat decizia de a suspenda temporar licitaţia publică pentru realizarea metroului din Cluj-Napoca, informează Ziua de Cluj.

"Azi, după consultarea cu ministrul Transporturilor, am luat decizia de suspenda temporar procedura de achiziţie, până actualizăm costul de realizare al metroului, având în vedere că preţurile au crescut accelerat. Am luat decizia astăzi, pentru că pe parcursul ultimelor zile am primit 3 scrisori de la concerne care au realizat 19 proiecte de metrou pe 4 continete şi care ne-au informat că au fi dorit să participe la realizarea metorului din Cluj, dar din cauza preţului adoptat anul trecut şi a creşterii preţurilor de anul acesta, nu pot" a declarat Emil Boc.

"Am fi putut să anulăm licitaţia, dar am găsit soluţia aceasta de suspendare temporară şi am primit acceptul Ministerului Transporturilor. În perioada următoare vom face acest lucru, indicatorii vor fi aprobaţi de Guvern urmând să continuăm licitaţia. În concluzie, această decizie este una benefică de realizare a metroului, una care ne ţine în finanţarea prin PNRR", a adăugat primarul oraşului Cluj-Napoca.. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici