Video Clujul, survolat de avioane MiG 21 şi un elicopter IAR 330, de Ziua Drapelului | FOTO, VIDEO

Avioane MiG 21 Lancer şi un elicopter IAR 330 Puma Socat au survolat, miercuri, centrul oraşului Cluj-Napoca, de Ziua Drapelului Naţional, iar în aer au fost înălţate 1.500 de baloane în culorile roşu, galben şi albastru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

395 afișări

Ceremoniile de marcare a Zilei Drapelului Naţional au început, marţi seara, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde drapelul României a fost coborât de pe catarg şi depus în Catedrala Mitropolitană.

Miercuri dimineaţă, drapelul României a fost sfinţit în catedrală, după care a fost înălţat pe catarg, binecuvântat de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi sărutat de oficialităţile prezente.

Pe timpul defilării militarilor, cerul Clujului a fost survolat de avioane MiG 21 Lancer şi un elicopter IAR 330 Puma Socat, care a transportat un tricolor desfăşurat sub el, aparatele făcând parte din dotarea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii.

Detaşamentul de onoare a fost constituit din militari ai structurilor subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” - Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj.

La manifestare au asistat peste 200 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici