CNN anunţă: Oficialii americani vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing

Administraţia Biden este aşteptată să anunţe în această săptămână că oficialii guvernamentali americani nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, a relatat duminică CNN, citat de Reuters.

1004 afișări
Imaginea articolului CNN anunţă: Oficialii americani vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing

CNN anunţă: Oficialii americani vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing

Preşedintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta faţă de situaţia drepturilor omului din China, inclusiv faţă de ceea ce Washingtonul consideră a fi un genocid împotriva minorităţilor musulmane. Administraţia a fost presată de activişti şi membri ai Congresului să nu participe la jocuri.

Casa Albă a refuzat să comenteze duminică informaţia furnizată de CNN. Patru surse care sunt la curent cu politica administraţiei americane au declarat anterior pentru Reuters că există un consens tot mai mare în cadrul Casei Albe pentru a ţine oficialii americani departe de Jocurile Olimpice de la Beijing.

CNN a precizat că boicotul oficialilor SUA nu înseamnă totodată şi împiedica sportivilor americani să concureze la jocuri.

Solicitat de Reuters să dea detalii despre informaţiile din presă, Departamentul de Stat american nu a răspuns până duminică seara la întrebările legate de această posibilă decizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici