Coaliţia de guvernare: Două ministere se reorganizează, taxă de 0,3% pe unele proprietăţi rezidenţiale - surse

Cel puţin două ministere se vor reorganiza, al Agriculturii şi de Finanţe, iar proprietăţile rezidenţiale de peste 500 mii euro vor fi taxate cu 0,3%, au decis miercuri seară liderii coaliţiei de guvernare, spun pentru MEDIAFAX surse politice. Pentru taxa pe bănci va mai fi o discuţie vineri.

2183 afișări
Imaginea articolului Coaliţia de guvernare: Două ministere se reorganizează, taxă de 0,3% pe unele proprietăţi rezidenţiale - surse

Coaliţie: Două ministere se reorganizează, taxă de 0,3% pe unele proprietăţi rezidenţiale - surse

„A fost o discuţie tehnică despre ce intră în ordonanţă şi ce intră în legea de asumare. Astfel, unele măsuri intră pe asumarea răspunderii guvernamentale, ca de exemplu reducerea de cheltuieli şi măsurile de combatere a evaziunii fiscale. De asemenea, s-a decis că rămâne taxa de 0,3% pe proprietăţiile rezidenţiale de peste 500 mii euro, respectiv 75 mii euro la maşini”, afirmă surse politice pentru MEDIAFAX.

Conform surselor citate, administraţiile locale vor trebui să vină cu schimbări în organigramă, iar cel puţin două ministere se reorganizează, respectiv cel al Agriculturii şi cel de Finanţe.

Referitor la taxa pe bănci, va mai fi, vineri, o discuţie cu reprezentanţii băncilor şi cu cei ai BNR.

„Discuţia la taxa aplicată băncilor nu este încă închisă, deci nu e stabilit procentul”, menţionează sursele citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici