Codul Penal şi cel de procedură penală vor intra în circuitul legislativ

Liderii coaliţiei de guvernare au convenit, luni, să fie introduse în circuitul legislativ Codul Penal şi cel de procedură penală, având în vedere că sunt foarte aproape de finalizare în cadrul comisiei de specialitate din Parlament, fără a se aştepta şi finalizarea Codului Civil.

31 afișări
Imaginea articolului Codul Penal şi cel de procedură penală vor intra în circuitul legislativ

Codul Penal şi cel de procedură penală vor intra în circuitul legislativ (Imagine: Mediafax Foto)

"Cele două comisii speciale care lucrează la Parlament pentru Codul Penal şi Civil sunt în faze diferite de lucru. Noi am avansat ideea ca, având în vedere că dezbaterile la Codul Penal sunt mult mai apropape de finalizare, să îl putem introduce în Parlament mult mai repede", a declarat, luni, vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, după şedinţa conducerii colaiţiei.

El a arătat că liderii coaliţiei au convenit ca preşedinţii celor două comisii speciale din Parlament să facă o evaluare a stadiului dezbaterilor la cele două coduri, urmând casă se ia o decizie astfel încât să nu se aştepte ca ambele coduri să fie terminate şi după aceea introduse în Parlament, ci, dacă unul dintre ele este gata, să poată fi introdus în circuitul legislativ.

"Se discută şi de o armonizare, astfel încât să se evite efectiv anumite aspecte care au rezultat din dezbaterea publică de până acum", a mai arătat Nichita, referitor la coduri.

Guvernul ar urma să-şi asume răspunderea în Parlament pe codurile juridice în data de 15 mai. În prezent, cele patru coduri juridice se află în dezbaterea a două subcomisii parlamentare speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici