Comisia de anchetă în cazul Ridzi îşi continuă activitatea

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului Monica Iacob Ridzi îşi va continua activitatea, iar cererea PNL privind începerea urmăririi penale a acestui ministru va fi analizată de Comisia juridică a Camerei Deptuaţilor, a declarat, luni, secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL).

17 afișări
Imaginea articolului Comisia de anchetă în cazul Ridzi îşi continuă activitatea

Comisia de anchetă în cazul Ridzi îşi continuă activitatea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pardău a declarat, după o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, că membrii conducerii Camerei au avut de discutat trei puncte legate de cazul ministrului Tineretului, şi anume o solicitare a grupului PNL privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, o scrisoare a ministrului Monica Iacob Ridzi prin care anunţa că solicită să se ia act de încetarea de drept a activităţii comisiei parlamentare în cazul său deoarece există o anchetă penală şi o cerere a Comisiei parlamentare de anchetă care dorea să se aprobe regulamentul ascestei comisii.

Dumitru Pardău a precizat că, după lungi discuţii, membrii Biroului Permanent au decis ca solicitarea PNL privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Monica Iacob Ridzi să fie trimisă spre analiză la Comisia juridică a Camerei şi s-a aprobat regulamentul de funcţionare al comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi.

Secretarul Camerei a mai spus că PDL a dorit să trimită o scrisoare procurorului general, în care să solicite precizări legate de ministrul Tineretului, în timp ce o parte a membrilor Biroului Permanent au susţinut că nu ar trebui să aştepte un răspuns al procurorului general pe această temă.

Dumitru Pardău a precizat că, în aceste condiţii, Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi îşi va desfăşura în continuare activitatea, fiind posibil să-şi înceteze activitatea doar dacă se primeşte un răspuns de la procurorul general că a început ancheta penală în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

În legătură cu scrisoarea trimisă de Ridzi conducerii Camerei prin care arată că solicită să se ia act de încetarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă, Pardău a precizat că "Parlamentul comunică doar cu procurorul general".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Camerei Deputaţilor, luni, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici