Comisia juridică a Senatului are la dispoziţie trei zile pentru elaborarea raportului în cazul Şova

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova a fost trimisă la Comisia juridică, aceasta având la dispoziţie trei zile, potrivit Regulamentului, să întocmească raport.

228 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului are la dispoziţie trei zile pentru elaborarea raportului în cazul Şova

Dan Şova (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Potrivit lui Dumitrescu, dosarul care îl priveşte pe Dan Şova a fost trimis de conducerea Senatului la Comisia juridică, care se va întruni marţi pentru a începe dezbaterea.

Potrivit Regulamentului Senatului, în cazul solicitării privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, Comisia juridică are termen trei zile pentru a elabora raportul, iar plenul Senatului are termen cinci zile pentru a da un vot în urma avizului Comisie juridice.

Astfel, este de aşteptat ca la Biroul Permanent de săptămâna viitoare să se stabilească, în baza raportului Comisie juridice, data la care se va desfăşura votul în plen.

Procurorul şef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici