Comisiile reunite ale Parlamentului au avizat şase membri în CNCD, PNL critică rezultatul votului

Comisiile juridice, de egalitate de şanse şi drepturile omului au validat, marţi, şase membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, deputata PNL Cristina Pocora criticând rezultatul votului şi arătând că PSD nu a respectat ”înţelegerile şi ponderile din Parlament”.

435 afișări
Imaginea articolului Comisiile reunite ale Parlamentului au avizat şase membri în CNCD, PNL critică rezultatul votului

Comisiile reunite ale Parlamentului au avizat şase membri în CNCD, PNL critică rezultatul votului (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Comisiile juridice, pentru egalitate de şanse şi de drepturile omului din Camera Deputaţilor şi Senat au audiat, marţi, 16 candidaţi pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

În urma audierilor, au primit votul senatorilor şi deputaţilor Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD şi Dragoş Tiberiu Niţă, candidat independent.

"Aş vrea să subliniez că şi prin acest vot s-a văzut faptul că cei de la PSD şi din majoritate nu au cuvânt. Dacă CNCD, format din 9 membri, e o instituţie care aşa cum se întâmplă de fiecare dată e negociată şi reprezintă practic ponderile din Parlament, dacă practic ea reprezintă voinţa cetăţenilor, prin această alegere nu se regăseşte absolut deloc voinţa cetăţenilor”, a precizat Cristina Pocora, după votul din comisii.

Pocora a precizat că PNL, în mod normal prin cetăţenii pe care îi reprezintă ar fi trebuit să aibă trei reprezentanţi, trei oameni pe care i-au susţinut cu competenţă, şi care sunt pregătiţi pentru această instituţie.

”Dumneavoastră, ca de fiecare dată, nu v-aţi respectat cuvântul, nu aţi respectat înţelegerile aşa cum nu respectaţi nici cuvântul şi nici înţelegerile cucetăţenii României, de aceea am dorit să marchez această nouă şmecherie marca PSD şi la alegerea membrilor consiliului CNCD", a mai spus deputata PNL.

Un număr de 18 candidaturi au fost depuse la Parlament, la începutul lunii martie, pentru cele 6 locuri vacante în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), printre care şi cea a lui Asztalos Csaba Ferenc, actualul preşedinte al instituţiei.

Astfel, Asztalos Csaba Ferenc a fost propus din partea grupului parlamentar al UDMR.

Din partea PNL au fost propuse Claudia Sorina Popa, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, şi Vichi Ştefania Stoican.

Din partea PSD au fost propuşi Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD.

Ilie Dincă a fost propus din partea grupului minorităţilor naţionale.

Ceilalţi candidaţi au fost propuşi din partea unor organizaţii neguvernamentale sau independenţi. Aceştia sunt: Ioan Vasile Ţene, Florin Bogdănel Priboi, Vasile Daniel, Oana Băluţă, Claudia Cerasela Bănică, Cristinel Buzatu, Mariana Crina Morteanu, Mihai Ţociu, Diana Cornelia Pană, Mariana Dincă, Dragoş Tiberiu Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici