Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de bază din învăţământ începând cu 1 ianuarie

Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat, luni, majorarea cu 15% a salariilor de bază din învăţământ începând cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de către parlamentarii PSD şi UDMR, liberalii absentând.

5161 afișări
Imaginea articolului Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de bază din învăţământ începând cu 1 ianuarie

"Începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ, existente în plată la data de 31 decembrie 2016, se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi aprobat prin hotărâre a Guvernului", se arată în amendamentul care aparţine Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a opus adoptării acestui amendament, susţinând că majorarea nu poate fi suportată de buget.

Comisiile reunite de Buget şi Muncă au mai aprobat, luni, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era până acum, precum şi majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

Amendamentele urmează a fi votate în plenul Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici