Conducerea PSD, reunită în şedinţă informală cu parlamentarii PSD la un hotel din Capitală. Social-democraţii, surprinşi că Ponta a propus miniştri puţin cunoscuţi, fără consultare prealabilă

Conducerea PSD s-a reunit, luni seară, într-o şedinţă informală la care au participat parlamentarii din grupurile reunite pentru stabili strategia privind votul asupra Guvernului care va fi dat marţi. Social-democraţii s-au declarat surprinşi de propunerile făcute de premierul Victor Ponta, recunoscând că nu a existat o consultare prealabilă.

881 afișări
Imaginea articolului Conducerea PSD, reunită în şedinţă informală cu parlamentarii PSD la un hotel din Capitală. Social-democraţii, surprinşi că Ponta a propus miniştri puţin cunoscuţi, fără consultare prealabilă

Conducerea PSD, reunită în şedinţă informală cu parlamentarii PSD la un hotel din Capitală (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

La şedinţa informală au participat premierul Victor Ponta, vicepreşedinţi ai PSD, preşedinţi de organizaţii judeţene şi preşedinţi de Consilii judeţene precum şi membri ai Comitetului Executiv Naţional.

La şedinţă au fost invitaţi toţi parlamentarii social-democraţi din grupurile reunite ale PSD, precum şi parlamentari PC şi UNPR.

Social-democraţii care au participat la şedinţa informală a PSD au mâncat şi au făcut cunoştinţă cu noii miniştri, prezenţi, în mare parte, la reuniune.

Mai mulţi participanţi au arătat, ulterior, în discuţiile neoficiale cu jurnalişti, că nu îi cunosc pe cei mai mulţi dintre noii miniştri propuşi de premier.

"Cunosc doar trei. Am auzit, doar, de ei", a spus un social-democrat.

"Nu îi cunosc. Contează însă să fie persoane capabile, să îşi facă treaba", a spus un altul.

"Dacă puneam oameni grei din partid, eram criticaţi că i-am pus tot pe ăia vechi. Dacă punem oameni noi, tehnocraţi, suntem criticaţi că am pus oameni noi", a observat un alt social-democrat.

Alţi social-democraţi au arătat că nu au fost consultaţi în prealabil în legătură cu propunerile.

Ei s-au referit la faptul că premierul a făcut propunerile de miniştri în şedinţa CExN a PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului, anterior întrevederii de la hotel.

Potrivit acestora, membrii CExN au votat în unanimitate propunerile lui Ponta şi nu au avut nicio obiecţie, în condiţiile în care aflaseră de propuneri cu circa o oră înainte, iar CV-urile noilor miniştri erau prezente în mape.

Miniştrii propuşi urmează să fie audiaţi în comisiile parlamentare marţi dimineaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici