Conflict deschis între principalii candidaţi la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, acuzat de trafic de influenţă de Gabriela Firea, în urma unei înregistrări audio. „Campanie murdară”, răspunde acesta

  • A fost difuzată o convorbire telefonică, de acum câteva luni, dintre Nicuşor Dan şi un consilier al actualului primar PSD al Sectorului 4
  • Discuţia vizează o demolare din Parcul Orăşelul Copiilor, care făcea obiectul unui proces în care parte era Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, condusă de Nicuşor Dan
  • Firea îl acuză pe Nicuşor Dan de trafic de influenţă, acesta îi răspunde că face campanie murdară, întrucât procesul s-a încheiat dând câştig de cauză Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul
  • Întrebarea care rămâne deschisă este cât de legitimă este discuţia dintre un candidat şi funcţionarul unei Primării de Sector, pe o temă aflată în litigiu
3190 afișări
Imaginea articolului Conflict deschis între principalii candidaţi la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, acuzat de trafic de influenţă de Gabriela Firea, în urma unei înregistrări audio. „Campanie murdară”, răspunde acesta

ULTIMA ORĂ În urma unei conferinţe de presă susţinute marţi, Nicuşor Dan a anunţat că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie.

Gabriela Firea l-a acuzat luni seara pe Nicuşor Dan, principalul său contracandidat la Primăria Capitalei, de „trafic de influenţă şi santaj” pentru ceea ce ea a numit intervenţie în favoarea unui controversat om de afaceri, Mihai Mitrache, pe tema demolării unui restaurant din Parcul Orăşelul Copiilor din Sectorul 4.

Acuzaţia sa pleacă de la o discuţie telefonică purtată „acum câteva luni” de Nicuşor Dan cu un consilier al Primarului Sectorului 4, fost ziarist, Cristian Zărescu, în care candidatul independent susţinut de PNL şi USR PLUS spune că omul de afaceri era dispus la o înţelege amiabilă.

Discuţia a fost înregistrată şi difuzată acum, în campania electorală pentru alegerile locale 2020, de creatoarea de modă Dana Budeanu, susţinătoare declarată a Gabrielei Firea, într-o emisiune online denumită „Verdict politic”.

În înregistrarea difuzată se poate auzi cum Nicuşor Dan afirmă că Mitrache este “dispus la dialog” şi că are “disponibilitatea de a-şi retrage plângerile”.

Consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, iar Nicuşor Dan răspunde că s-a întâlnit cu el, cu soţia şi avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului. Ulterior, candidatul Nicuşor Dan a precizat că, fiind parte în proces prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. 

În captura audio, Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluţă, insistă de mai multe ori că Primăria discută cu Mitrache, care “vinde droguri” şi care “e acuzat de prostituţie” pentru că Nicuşor Dan “a garantat” pentru el.

“Dacă el vinde droguri sau face prostituţie, aş încerca să-l prind cu instituţiile care se ocupă de asta. Dar strict pe speţa asta, cu clădirea, eu cred că el are dreptate”, răspunde Nicuşor Dan. 

Nicuşor Dan a recunoscut discuţia şi a precizat că poziţia sa a fost susţinută public. „Ca parte în proces, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat şi justiţia ne-a dat câştig de cauză, fapt care arată că acţiunea noastră a fost una legitimă”, a spus candidatul independent susţinut de PNL şi USR PLUS.

„Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

Firea şi Ciolacu îl acuză un trafic de influenţă şi ameninţă cu plângere penală

Pe baza înregistrării, liderii PSD Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea l-au acuzat pe Nicuşor Dan de trafic de influenţă.

Gabriela Firea a insinuat pe Facebook că Nicuşor Dan a luat bani de la „interlopul Mitrache zis Câine”. „Domnule candidat, raspundeti concret! Cati bani ati luat de la interlopul Mitrache zis Caine, ca sa-l aparati, desi toate documentele si deciziile in instanta arătau ca a comis o ilegalitate?”, a scris contracandidata lui Nicuşor Dan pe Facebook.

Ulterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că PSD va găsi persoana îndreptăţită să facă plângere penală. Întrebat la B1 TV, dacă va depune plângere penală, liderul social-democrat a spus că instituţiile statului ar trebui să se sesizeze. El a precizat însă că va avea o discuţie în partid pe această temă. „Vom găsi persoana indreptăţită să facă plangerea penală”, a spus el.

 

Oamenii merita sa stie adevarul! Usor, usor, ies la lumina secrete rusinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea...

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 14 septembrie 2020

 

 

Răspunsul lui Nicuşor Dan: “Mafia din PSD şi urmaşii lui Dragnea folosesc aceleaşi mijloace murdare”

Nicuşor Dan susţine, după publicarea înregistrării, că “mafia din PSD şi urmaşii lui Dragnea folosesc aceleaşi mijloace murdare cu care ne-au obişnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor şi a administraţiei corupte, condusă de Gabriela Firea”. 

„În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului şi Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluţie amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat şi justiţia ne-a dat câştig de cauză, fapt care arată că acţiunea noastră a fost una legitimă”, a fost reacţia pe Facebook a lui Nicuşor Dan.

Candidatul independent susţinut de PNL şi USR PLUS va avea marţi, 15 septembrie, o conferinţă de presă în care va lămuri acest caz.

 

Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de corupţie de 50 de milioane de euro al administraţiei Firea-PSD), despre...

Publicată de Nicuşor Dan pe Luni, 14 septembrie 2020

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici