Consilierii lui Guaido demisionează după invazia eşuată din Venezuela

  • Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a negat orice implicare în tentativa de răsturnare a puterii menită să-l elimine pe Nicolas Maduro
  • Doi consilieri din cabinetul lui Guaido, aflaţi în exil, au demisionat după ce au admis implicarea în complot
  • Procuratura din Venezuela cere extrădarea capilor complotului
2344 afișări
Imaginea articolului Consilierii lui Guaido demisionează după invazia eşuată din Venezuela

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a negat orice implicare în tentativa de răsturnare a lui Nicolas Maduro de la putere. Doi consilieri aflaţi în exil din cabinetul lui Guaido  au demisionat după ce au admis implicarea în complot. Procuratura din Venezuela cere extrădarea capilor complotului.

Juan Guaido a acceptat demisia unui consilier din cabinetul său aflat în Statele Unite, Juan Rendon. Conform informaţiilor oferite luni de biroul de presă al lui Juan Guaido, Rendon a recunoscut discuţiile cu firma americană Silvercorp pentru a-l răsturna de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro.

Un alt consilier aflat în exil, Sergio Vergara, a renunţat la poziţia din comisia pentru strategii de criză, fără a-şi motiva decizia. Juan Guaido le-a mulţumit celor doi pentru dedicarea şi angajamentul demonstrat faţă de Venezuela.

Rendon şi Vergara şi-au confirmat demisia în scrisori publice. Rendon a motivat în faţa comisiei că nu a fost niciodată interesat să participe la activităţi violente, în timp ce Vergara a afirmat că nu a fost informat despre operaţiune.

Rendon a declarat că a rupt legătura cu directorul executiv al firmei americane de securitate, Jordan Goudreau, încă din noiembrie, în timp ce negociau un acord. Consilierul lui Guaido a spus că nu a fost de acord cu planul propus de Goudreau, deoarece nu era fezabil. Prin urmare, directorul Silvercorp a acţionat singur.

Guaido a negat orice implicare în complot. Cu toate acestea, asupra sa planează suspiciuni şi îndoieli cu privire la modalitatea prin care vrea să ajungă la putere, în Venezuela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici