Consilierul prezidenţial Gabriel Berca: Voi fi implicat în Partidul "Mişcarea Populară", dar nu cu funcţie. Pot veni şi persoane din PDL

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat pentru MEDIAFAX că va fi implicat în înfiinţarea Partidului "Mişcarea Populară" şi are toată disponibilitatea de a fi membru, întrucât legea îi permite acest lucru, menţionând că s-ar putea alătura şi persoane din PDL din "eşalonul doi şi trei".

280 afișări
Imaginea articolului Consilierul prezidenţial Gabriel Berca: Voi fi implicat în Partidul "Mişcarea Populară", dar nu cu funcţie. Pot veni şi persoane din PDL

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca: Voi fi implicat în Partidul "Mişcarea Populară", dar nu cu funcţie. Pot veni şi persoane din PDL (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Berca a fost întrebat dacă va fi implicat în înfiinţarea Partidului "Mişcarea Populară" şi dacă va avea calitatea de membru.

"Legea îmi permite să fiu membru de partid, nu permite să am funcţii în partid şi bineînţeles că am toată disponibilitatea, pentru că eu cred că e necesară o alternativă pe zona de dreapta. (...) Din păcate, opoziţie nu prea se mai face în România. În Bacău, de exemplu, nu mai există opoziţie, totul e un blat generalizat", a susţinut consilierul prezidenţial.

El a precizat că, din punctul său de vedere, se pot alătura noului partid persoane şi din alte partide politice, care au credibilitate şi sunt sunt controversate.

Berca a menţionat că ar putea să se alăture noului partid oameni din PDL din "eşalonul doi şi trei".

"Cei din primul eşalon nu cred că se vor alătura sau, mă rog, vor fi cazuri punctuale, în niciun caz de masă", a mai afirmat consilierul prezidenţial.

Fundaţia "Mişcarea Populară" anunţă începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".

Conform unui comunicat al fundaţiei remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei "Mişcarea Populară", care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie.

"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară", precizează sursa citată.

Fundaţia Mişcarea Populară a informat marţi că a iniţiat consultarea aderenţilor cu privire la oportunitatea înfiinţării unui partid politic care să susţină proiectele lansate de fundaţie şi care să preia numele acesteia. Aderenţii sunt invitaţi să trimită răspunsurile lor până vineri, 24 mai, la miezul nopţii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Mişcării Populare.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, la RFI, că partidul pe care l-ar înfiinţa Fundaţia Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2016.

Lăzăroiu a mai susţinut că noul partid ar trebui să evite alianţele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.

"În mod evident, acest partid, Mişcarea Populară, îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, că sunt părţi din zona liberală, din zona PNL, care şi-au păstrat în ciuda alianţei cu PSD, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevărată, dar şi PNL şi PSD sunt partide de stânga şi, după cum se vede, e bine să eviţi alianţele astea eterogene în care vine şi stânga şi dreapta şi nu mai ştii care din ce familie face parte", a mai spus consilierul prezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici