Constantin, despre posibila notificare a aliaţilor cu privire la şefia NATO: Nu am date

Nu am date pentru a comunica pe acest subiect, a spus joi seara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, întrebat despre o posibilă notificare a aliaţilor de către România în ceea ce priveşte candidatura lui Klaus Iohannis la conducerea alianţei.

236 afișări
Imaginea articolului Constantin, despre posibila notificare a aliaţilor cu privire la şefia NATO: Nu am date

Constantin, despre posibila notificare a aliaţilor cu privire la şefia NATO: Nu am date

„Am văzut o dezvoltare a unui subiect, chiar în această după-amiază, despre ce se va întâmpla cu viitorul secretar general al NATO, cine va ocupa această poziţie. Am fost întrebat şi de alţi colegi ai dumneavoastră, inclusiv care scriu pentru presa internaţională. Este un subiect de interes nu numai în România, evident, dar în clipa de faţă, în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pe acest subiect”, a spus, joi, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat de jurnalişti dacă România a notificat, de la nivelul Guvernului, că intenţionează să îl nominalizeze pe preşedintele Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

România i-ar fi notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de secretar general al NATO, potrivit mai multor surse, printre care jurnaliştii de la Bloomberg.

Informaţia privind o propunere a lui Iohannis pentru cea mai importantă poziţie din NATO vine în ziua în care s-a aflat că Joe Biden, dar şi guvernul britanic îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte pentru a fi următorul şef al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici