Constantin: Ruperea USL e doar o formalitate. Antonescu are o agendă ascunsă

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că ruperea USL este doar o formalitate, el arătând că există o agendă "ascunsă" sau "mai veche" a liderului PNL Crin Antonescu legată de candidatura acestuia la Preşedinţie.

1630 afișări
Imaginea articolului Constantin: Ruperea USL e doar o formalitate. Antonescu are o agendă ascunsă

Constantin: Ruperea USL e doar o formalitate. Antonescu are o agendă ascunsă (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Înrebat, la sosirea la sediul PSD, dacă a rămas o chestiune de anunţ ruperea USL, Constantin a răspuns: "Observăm cu toţii că, din păcate, asistăm la o agresivitate de limbaj a domnului Antonescu. Facem eforturi cu toţii, dar se pare că nu mai există dorinţă din partea cealaltă".

"Deci, aşa cum constataţi, degeaba facem eforturi dacă nu se doreşte lucrul acesta", a adăugat Constantin.

Întrebat dacă e doar o formalitate ruperea USL, liderul PC a spus: "Aşa cum am văzut ieri, în toate intervenţiile domnului Antonescu, se pare că e vorba doar de o formalitate. Există se pare o agendă ascunsă a domnului Antonescu sau o agendă mai veche".

El a criticat faptul că până la momentul acesta nu există un program de candidat al lui Antonescu şi a spus că decizia este exclusiv la liderul PNL.

"Am văzut o resemnare ieri, ceea ce înseamnă că (liberalii - n.r.) au luat deja acestă decizie", a spus Constantin.

El a spus că a vorbit cu Antonescu săptămâna trecută, înaintea şedinţei de Guvern.

"A fost foarte scurtă discuţia. Domnul Antonescu nu a fost deloc flexibil la niciun fel de propunere pe care noi am încercat să o avansăm", a spus Constantin.

El a spus că PC nu a revendicat niciodată preşedinţia Senatului, chiar dacă e o funcţie ce revenea conservatorilor.

Întrebat dacă PC va revendida această funcţie în eventualitatea în care se va rupe USL, Constantin a răspuns: "Noi nu vom revendica această funcţie".

Constantin a făcut aceste declaraţii înainte de a participa, în calitate de invitat, la şedinţa BPN al PSD.

"Am fost invitat la BPN al PSD, e prima invitaţie", a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca marţi seară "colegii liberali" să nu sacrifice USL pentru proiectul personal al lui Crin Antonescu.

"Vreau să spun un singur lucru pe care vi-l voi propune încă o data astăzi: să facem toate eforturile care ţin de USD pentru a continua cele două obiective fundamentale pe care ni le-am asumat în urmă cu trei ani, şi anume să schimbăm un regim politic, regimul Traian Băsescu, cu un regim democratic, european şi modern şi să guvernăm bine ţara. Sper şi îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional care este USL”, a spus Ponta.

El a precizat că din partea USD există toată dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a se atinge cele două obiective.

"Orice discuţii politice apar, important este să nu uităm de ce am format USL şi care sunt obiectivele sale şi pe aceste două obiective trebuie să le atingem", a spus Ponta.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, participă, luni, la ora transmiterii acestei ştiri, la reuniunea BPN al PSD, în calitate de invitaţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară că opţiunea premierului Victor Ponta este clară în privinţa acceptării propunerilor liberalilor, precizând că o reuniune a Delegaţiei Permanente va fi convocată marţi seară pentru a stabili retragerea tuturor miniştrilor din Guvern.

Antonescu a fost întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

”Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni - n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul”, a declarat liderul PNL.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

”E foarte clar că nu există intenţia unei noi discuţii şi, mai cu seamă, că nu asta e esenţial, nu există intenţia convocării camerelor, pentru mâine cel puţin. Poate că mâine va fi această discuţie, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Şi nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opţiune clară pe care primul ministru o face”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că nu a fost sunat de Victor Ponta pentru a discuta despre situaţia din USL.

Antonescu a spus că în cursul zilei de duminică a avut telefonul închis, dar a verificat ”din când în când” dacă este sunat de ”un anumit om politic”.

El a fost întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta, care a susţinut că l-a sunat joi seară pe liderul PNL însă a constatat că acesta se afla într-o emisiune, iar Antonescu nu l-ar fi sunat înapoi.

”Domnul Ponta se uită la emisiunile mele. De ce mă sună? Vede că nu pot să răspund. Ce Dumnezeu? Să mă sune când nu sunt în emisiuni”, a replicat Antonescu.

Surse din partid declarau sâmbătă pentru MEDIAFAX că Delegaţia Permanentă a PNL a fost convocată pentru marţi.

Conform Statutului PNL, Delegaţia Permanentă este cea care decide asupra participării la guvernare a partidului.

Reuniunea liberalilor urmează să aibă loc la o zi după termenul stabilit de PNL pentru a aştepta răspunsul PSD în privinţa nominalizărilor în Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici