Copiii politicienilor, ''arme electorale'' de 1 iunie

Politicienii s-au folosit de ziua de 1 iunie ca de un prilej perfect să se afişeze în public împreună cu copiii, implicându-i pe aceştia în acţiunile electorale.

1537 afișări
Imaginea articolului Copiii politicienilor, ''arme electorale'' de 1 iunie

Copiii politicienilor, ''arme electorale'' de 1 iunie (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, şi-a adus băieţii la o acţiune electorală în Parcul Sebastian din sectorul 5.

''Sunt împreună cu David Petru şi Zian Mihail, copilaşii mei, pentru că e 1 iunie – e sărbătoare pentru toţii copiii'', a spus Gabriela Firea, într-o filmare postată pe contul său de Facebook. Gabriela Firea nu a uitat însă că este în campanie electorală, fiind însoţită de candidatul social-democrat la Primăria sectorului 5, deputatul Daniel Florea, venit şi el cu soţia şi copiii.

Ziua de 1 iunie a fost marcată şi de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, devenită de curând mamă. Ea a postat o fotografie în care îl ţine în braţe pe fiul său, Noah, însoţită de textul ''La mulţi ani, gămălia mea! La mulţi ani tuturor copiilor!''. Ea a declarat într-o conferinţă de presă ulterioară că ''toată lumea de 1 iunie vine cu mesaje calde, plăcute, legate de copii şi de cât de mult ne dorim ca ei să trăiască fericiţi într-o Românie frumoasă'', dar că statul român nu a avut niciodată şi nu are o strategie în privinţa creşterii natalităţii.

La rândul său, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un videoclip de campanie pentru partidul pe care îl conduce în care protagonist este unul dintre băieţii săi.

Nici Marian Vanghelie, candidat PDS la Primăria Sectorului 5, nu a omis să se afişeze alături de copiii săi.

''Pentru mine, copiii mei sunt cel mai important lucru de pe lume şi reprezintă adevărata mea realizare. Ştiu ce înseamnă să fii un părinte care face tot ce poate în folosul copiilor lui, dar mai ştiu si ce înseamnă să fii un copil care trăieste şi se dezvoltă fără să aibă condiţiile minime de trai şi învăţătură. De aceea, copiii din Sectorul 5 au fost şi rămân primii pe lista mea de priorităţi ca primar. (…) La mulţi ani, copii! Sa fiţi primii, mereu!'', a scris Vanghelie pe Facebook, publicând două fotografii în care apare alături de copiii săi.

O postare a avut şi candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Predoiu, postând o fotografie cu o fetiţă care suflă într-o păpădie, pe care scrie: ''La mulţi ani copiilor, mici şi mari, cu gândul la o lume mai bună pentru ei''.

Unii politicieni s-au ''folosit'' de copiii colegilor de partid.

''Astăzi este ziua ei! Undeva în România, tatăl ei candidează pentru funcţia de primar. Adevăratul motiv pentru care candidează nu are legătură cu politica, are legătură doar cu ea. De ziua ei, de 1 iunie, în fiecare zi a anului, tatăl ei nu îi vrea decât binele. Şi pentru asta ar face orice, inclusiv să candideze în alegeri. Astăzi este 1 iunie, este Ziua Copilului! Vă propun tuturor să lăsăm politica deoparte, măcar pentru o zi, ca să petrecem timpul alături de copiii noştri! De mâine continuăm să muncim pentru ei şi să luăm orice decizie cu gândul la ei'', a postat preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, pe Facebook, alături de o fotografie în care ţine în braţe o fetiţă.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat un mesaj politic de 1 Iunie. ''Astăzi, de Ziua Internaţională a Copilului, să ne gândim că niciodată nu am făcut suficient pentru a-i ajuta pe copiii săraci, mai ales de la periferiile oraşelor şi din mediul rural. Numai când aceşti copii vor avea o şansă egală la viaţă şi la învăţătură vom putea spune că viitorul nostru este asigurat'', a scris el pe Facebook.

La rândul său, deputatul Remus Cernea le-a urat copiilor ''să îşi menţină vie curiozitatea, să îşi formeze o gândire raţională şi un spirit critic de natură să îi ferească pe cât posibil de riscurile îndoctrinării şi ale diverselor forme de dogmatism''.

Deşi plecat într-o deplasare externă, în Bulgaria, premierul Dacian Cioloş a avut şi el un mesaj de Ziua Copilului. ''Vreau ca România să devină o ţară în care a creşte un copil să însemne pentru părinţi preocuparea de a-l ajuta să-şi găsească drumul cel mai potrivit în viaţă şi de a-i pune în valoare aptitudinile, şi nu să însemne grija pentru ziua de mâine, cum, din nefericire, se întâmplă pentru unii dintre părinţi'', a afirmat Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici