- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.10.2014, 13:11)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corina Creţu şi-a prezentat echipa. Ioana Rus şi Dragoş Bucurenci, printre colaboratorii comisarului
Comisarul european Corina Creţu şi-a prezentat, vineri, pe blogul său, echipa cu care va lucra la Politică Regională, din care fac parte trei români: Ioana Rus, nepoata ministrului Ioan Rus, Dragoş Bucurenci şi Gabriel Onaca, fost secretar de stat în MFE, precum şi specialişti din ţările est-europene.
Urmărește
5032 afișări
Corina Creţu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cu o zi înainte de începerea mandatului de comisar pentru Politică Regională, Corina Creţu i-a prezentat, vineri, pe blog, pe membrii echipei sale, pe care i-a ales "pentru competenţele lor profesionale" dar şi "pentru calităţile lor umane".
"Avem o sarcină uriaşă în faţă şi am încredere că, împreună cu această echipă, vom reuşi să readucem creşterea economică şi să le oferim o viaţă mai bună oamenilor din regiunile cele mai puţin dezvoltate ale Europei", a scris Corina Creţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Departamentul de Stat al SUA urmărește cu îngrijorare alegerile din România și trage un semnal de alarmă cu privire la documentele CSAT declasificate. Matthew Miller: „România nu trebuie să stea departe de alianțele occidentale”
-
Prima vizită a lui Lavrov într-o ţară UE după doi ani. Blinken nu se va întâlni cu el
-
Noi bombardamente în Gaza. Armata israeliană confirmă capturarea unui membru Hamas
-
Războiul din Ucraina, ziua 1016. Danemarca va oferi 6 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei / Întâlnire între delegaţia ucraineană şi consilierii lui Trump
"Şeful de cabinet, Dr. Mikel Landabaso, este un specialist spaniol cu aproape 30 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării regionale. Membrii Cabinetului provin, în schimb, cu precădere, din Estul Europei, unde se află cele mai multe dintre regiunile Uniunii vizate de politica de dezvoltare regională. Împreună cu asistenţii lor, membrii Cabinetului meu reprezintă şase state membre şi vorbesc zece limbi oficiale ale Uniunii Europene", mai precizează Creţu.
Mikel Landabaso este un economist spaniol care conduce Centrul de Competenţă pentru Dezvoltare Inteligentă şi Durabilă al Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană (DG Regio).
Lucrează în domeniul dezvoltării din 1986 şi la Comisia Europeană – DG Regio din 1990. Landabaso are un doctorat în economie de la Universitatea Ţării Bascilor şi a predat dezvoltare regională la University of North Carolina at Chapel Hill, Universitatea Liberă din Bruxelles şi Universitatea din Deusto.
Adjunctul lui Mikel Landabaso este Gabriel Onaca, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene din 2013.
Înainte de a fi numit la MFE, Onaca a fost, timp de patru ani, consilier juridic la Comisia Europeană, Direcţia Generală pentru Traduceri.
Între 2004 şi 2009, a fost consilier în cadrul Guvernului României, pentru doi vicepremieri şi pentru ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, potrivit prezentării postate de Corina Creţu.
Între 2002 şi 2004 a fost expert la Preşedinţia României în relaţii internaţionale şi europene al Programului de Dezvoltare al ONU.
Este licenţiat în drept european şi are un master în studii europene la Universitatea Pierre Mendès France din Grenoble.
Consilier de comunicare este Dragoş Bucurenci (32 de ani), consultant şi trainer de comunicare, jurnalist şi activist civic, cu un MBA de la Universitatea Stanford, în 2013.
În prezentare se precizează că a construit două dintre cele mai importante ONG-uri de mediu din România, Salvaţi Delta Dunării şi MaiMultVerde, "declanşând o campanie naţională de conştientizare care a schimbat radical atitudinea românilor faţă de voluntariat şi faţă de mediu".
Totodată, Bucurenci are 12 ani de experienţă ca editorialist în presa scrisă şi a produs şi prezentat, timp de 7 ani, emisiuni de televiziune pentru canale publice şi private.
Născut la Bucureşti, el şi-a început cariera la British Council Romania unde a coordonat programele new media şi a fost director de comunicare al UK-SE European Forum.
Un alt membru al echipei comisarului pentru Politică Regională este Ioana Rus, nepoata ministrului de Interne, Ioan Rus.
Ioana Rus a început să lucreze ca diplomat la Reprezentanţa Permanentă a României la UE în 2004, iar din 2008 a fost consilier la Parlamentul European în domeniul politicilor de dezvoltare regională. Din iulie 2014 a fost consilier al Corinei Creţu, după ce aceasta a fost aleasă vicepreşedinte al Parlamentului European.
De profesie economistă, Ioana Rus s-a specializat în marketing la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. A obţinut un master în management şi comunicare în afaceri la SNSPA Bucureşti şi, din 2013, este coach profesionist, având studii de profil în Vancouver, British Columbia şi Florida.
Printre membrii Cabinetului se numără şi Jan Mikolaj Dzieciolowski. Născut la Buenos Aires, Argentina, dar de origine poloneză, el a fost expert al negociatorului-şef al Poloniei pentru aderarea la UE. Lucrează în Comisia Europeană în 2005.
Echipa este completată de cehul Tomáš Nejdl, expert în politici de coeziune, şi de francezul Mathieu Fichter, conducătorul echipei care se ocupă de creştere durabilă în cadrul Centrului de Competenţă pentru Dezvoltare Inteligentă şi Durabilă al Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană (DG Regio).
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat recent că, spre deosebire de Comisia Barroso, nu va mai exista un purtător de cuvânt pentru fiecare dintre cei 28 de comisari. Numărul purtătorilor de cuvânt urmează să fie redus la 10.
Citește pe alephnews.ro: Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă 'freezing rain' pentru mâine, în Capitală. Bucureștenii sunt sfătuiți să se adăpostească, potrivit meteorologilor weather.com
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe