Corina Dumitrescu rămâne la Educaţiei: I-am spus premierului că mandatul meu e la dispoziţia sa. A răspuns că mergem mai departe

Corina Dumitrescu, ministrul desemnat pentru Educaţie, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că i-a transmis premierului desemnat Victor Ponta să ia în considerare că nominalizarea ei este la dispoziţia acestuia, precizând că Ponta a luat act, dar i-a spus că merge mai departe şi că în cursul serii se vor revedea.

707 afișări
Imaginea articolului Corina Dumitrescu rămâne la Educaţiei: I-am spus premierului că mandatul meu e la dispoziţia sa. A răspuns că mergem mai departe

Corina Dumitrescu rămâne la Educaţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În permanenţă în aceste zile, pe chestiuni profesionale, pe chestiuni politice, cu care încerc să mă obişnuiesc, am ţinut legătura cu domnul preşedinte Victor Ponta, am avut discuţii, inclusiv aseară. I-am propus ca după această conferinţă de presă să ia în considerare că nominalizarea mea este la dispoziţia domniei sale. Mi-a spus că ia act, dar că mergem înainte, continuăm ca prin explicaţiile pe care dumneavoastră le veţi percepe corect să se înţeleagă că au fost multe chestiuni care au ţinut doar de lipsa noastră de comunicare. Pe seară ne revedem", a spus ea.

Corina Dumitrescu a subliniat că nominalizarea sa a fost şi este la dispoziţia premierului desemnat.

"Eu joc cu mandatul pe masă", a adăugat ea.

"Aşa am convenit şi i-am propus domnului Ponta, să ia serios în considerare această variantă (de a decide asupra menţinerii nominalizării - n.r.), fără supărare din partea mea. El nu a dorit să ia decizia aseară, ne urmăreşte în această clipă (când a fost susţinută conferinţa de presă - n.r.), şi vom face evaluarea corectă în această seară, care vă va fi prezentată", a spus Corina Dumitrescu.

Ea a arătat că va mai exista o întrevedere cu presa în cursul serii de duminică pentru ca premierul desemnat, Victor Ponta, să prezinte concluzia la care a ajuns în privinţa menţinerii nominalizării sale la portofoliul Educaţiei.

Corina Dumitrescu a adus, duminică, în conferinţa de presă susţinută la sediul central al USL, clarificări asupra tuturor aspectelor semnalate de presă în ultima perioadă în privinţa sa.

Ea a precizat, referindu-se la erorile de ortografie din CV-ul său, că acesta a fost tehnoredactat de către o altă persoană, dar că îşi asumă integral răspunderea pentru neverificarea calităţii tehnoredactării.

Corina Dumitrescu a precizat că autorul tehnoredactării este un angajat al Universităţii Dimitrie Cantemir şi a menţionat că acesta are o circumstanţă atenuantă deosebită, legată de graba cu care s-a depus candidatura la CSM.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Educaţiei a mai spus că, în acest moment, nu există nicio decizie ANI în ceea ce o priveşte şi a subliniat că, dacă va exista vreodată o astfel de decizie, nu va face uz de dreptul său de a o contesta în justiţie.

Corina Dumitrescu a mai spus că nu este parte în vreun proces de plagiat cu profesorul Manolache, în acest sens prezentând jurnaliştilor o hotărâre definitivă a instanţei în acest sens.

Ea a menţionat că, referitor la stagiul de formare pe care l-a întreprins la Stanford, s-a creat o mare confuzie din cauza faptului că, la momentul respectiv, purta un alt nume, acela de Corina Adriana Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici