Corlăţean participă luni la Consiliul de Afaceri Externe, unde se discută despre Vecinătatea sudică

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, la Luxemburg, unde se va discuta despre evoluţiile din Siria şi Egipt şi despre Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, urmând să aibă loc un dineu de lucru cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

167 afișări
Imaginea articolului Corlăţean participă luni la Consiliul de Afaceri Externe, unde se discută despre Vecinătatea sudică

Corlăţean participă luni la CAE, unde se discută despre Vecinătatea sudică (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

Dezbaterile miniştrilor de externe din statele membre ale UE vor viza teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, precum Vecinătatea sudică, cu accent pe ultimele evoluţii din Siria şi Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE–China, informează MAE.

"O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi R. Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul precizează că în marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, în special relaţiile UE-Rusia (cu accent pe energie şi vize), Republica Moldova, evoluţiile din Siria şi Iran.

De asemenea, miniştrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici