Cristian Buşoi, ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL, pe sănătate, muncă şi familie

Cristian Buşoi a fost ales, sâmbătă, vicepreşedinte al PNL pe domeniul sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. Votul a avut loc la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, care s-a desfăşurat în Poiana Braşov, transmite corespondentul Mediafax.

172 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL, pe sănătate, muncă şi familie

Cristian Buşoi, ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL, pe sănătate, muncă şi familie

Funcţia de vicepreşedinte pe domeniul sănătăţii, muncii, familiei şi protecţiei sociale era singura vacantă care nu a putut fi acoperită la Congresul PNL din vară.

Cristian Buşoi a fost singurul candidat pentru această funcţie.

”S-a dovedit a fi o alegere grea, cu toate că sunt mulţi colegi, extrem de meticuloşi, extrem de bine pregătiţi, extrem de loiali PNL şi era foarte complicat să facem pur şi simplu o alegere de felul acesta. Nu în ultimul rând, vorbim de un domeniu, un portofoliu, sănătatea, munca, protecţia socială, care are o anumită specificitate, dar care este şi extrem de important, pentru că acoperă o bună parte din societatea românească şi influenţează vieţile a milioane de români. Să nu uităm că sănătatea, munca, protecţia socială, pensiile au reprezentat o armă extrem de eficientă a PSD în câştigarea alegerilor parlamentare de anul trecut. Dar, la fel ca în judo sau jiu-jitsu, forţa pe care o are adversarul poate fi folosită pentru a-l pune la pământ, cred că şi noi putem folosi promisiunile mincinoase făcute de PSD în campania electorală în aceste domenii pentru a pune PSD la pământ“, a declarat Cristian Buşoi, înainte de votul colegilor săi.

El a amintit de o promisiune a PSD privind construirea unui spital după model vienez, cu 2500 de paturi, 3000 de medici, 16.000 de asistenţi medicali şi angajaţi, a opt spitale regionale de câte 1.000 de paturi.

Consiliul PNL a avut cinci puncte pe ordinea de zi. Preşedintele Ludovic Orban a prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv al PNL şi analiza sitaţiei politice. Au mai fost supuse la vot propunerile privind modificarea regulamentelor de organizare şi funcţionare ale organizaţiilor PNL.

Şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a PNL fusese convocată iniţial pentru 15 septembrie la Poiana Braşov, însă a fost amânată deoarece în aceeaşi zi a murit preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici