AP a NATO | Ministrul Apărării: Înainte de ”Schengenul militar”, România trebuie să fie parte a Schengenului însuşi

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Adunarea Parlamentară a NATO, că înainte de a se lua o decizie despre ”Schengen-ul Militar”, un spaţiu de liberă circulaţie pe teritoriul european al trupelor ţărilor membre NATO, România trebuie să fie parte a Spaţiului Schengen.

1024 afișări
Imaginea articolului AP a NATO | Ministrul Apărării: Înainte de ”Schengenul militar”, România trebuie să fie parte a Schengenului însuşi

AP a NATO | Ministrul Apărării: Înainte de ”Schengenul militar”, România trebuie să fie parte a Schengenului însuşi

”Suntem foarte conştienţi de procedurile birocratice de la graniţele României, de aceea am insistat şi am vorbit şi în Guvernul nostru, am discutat despre un aşa-numit Schengen militar, fără a vorbi de Schengen-ul însuşi. Sigur, convoaiele militare stau în şir la graniţă, pentru cã acestea sunt regulile. Încercăm cumva să creăm noi reguli, dar toate fac parte din politica generală care se referă la Schengen. Încă o dată subliniez acest lucru. Dacă trebuie să discutăm despre un <Schengen militar> să revenim la agenda Schengen-ului însuşi să o discutăm încă o dată. Cred că România merită să fie parte din spaţiul Schengen. Acesta este un aspect important pentru noi în eforturile noastre de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru Alianţă, dar şi pentru SUA”, a spus Fifor în Comisia pentru apărare şi securitate din cadrul celei de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Palatul Parlamentului.

Ministrul Apărării a vorbit şi despre dotările navale ale României.

”Urmărim şi reînnoirea capacităţilor maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele opt programe aprobate, se referă la patru corvete care vor fi produse aici, în România, cel puţin vrem să le producem în România, printr-un program de cooperare industrială. Încă căutãm parteneri pentru a putea începe aceste lucrãri şi sperăm să începem în 2018 să putem realiza acest program. Nimeni nu poate vorbi de a înfrunta cu acestea capacităţile flotei ruseşti care este destul de prezentă în regiunile Mãrii Negre, dar credem că rolul nostru este de a descuraja aici în regiunile Mării Negre, de aceea vrem să ne consolidãm şi forţele navale. Aceste patru corvete sunt doar o parte din programul nostru de dotare”, a precizat Fifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici