Cristian Popescu Piedone poate redeveni primar imediat „dacă doreşte”

Cristian Popescu Piedone poate redeveni primar al Sectorului 5 din momentul în care doreşte, hotărârea de condamnare defiinţată miercuri de Instanţa Supremă având efecte „ex tunc”, adică de la momentul condamnării.

597 afișări
Imaginea articolului Cristian Popescu Piedone poate redeveni primar imediat „dacă doreşte”

Fostul prefect al Capitalei din momentul condamnării lui Cristian Popescu Piedone, Toni Greblă, în prezent şeful Autorităţii Electorale Permanente, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că fostul primar al Sectorului 5 se poate întoarce în funcţie „dacă doreşte”. Tot ce trebuie să facă este să depună o solicitare la Prefectura Bucureşti.

„Se poate întoarce primar dacă doreşte. Trebuie să facă o simplă solicitare la Prefectură. Trebuie să solicite, în baza hotărârii judecătoreşti de astăzi (miercuri - n.r.), care este definitivă, opozabilă erga omnes. El trebuie să solicite încetarea ordinului prin care s-a constatat încetat de drept mandatul de primar. Atât. De mâine, de poimâine, de când doreşte se poate întoarce primar”, a declarat Toni Greblă, care a fost judecător CCR.

La solicitarea lui Cristian Popescu Piedone, ordinul prefectului de încetare a mandatului său de primar se anulează, „pentru că hotărârea în baza căreia s-a constatat încetat mandatul de primar a fost desfiinţat prin decizia de astăzi (miercuri - n.r.) cu efecte de atunci. Deci hotărârea de condamnare a lui a fost desfiinţată „ex tunc”, de atunci. Desfiinţează efectele hotărârii de condamnare. Se subînţelege că de atunci”, potrivit lui Greblă.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Decizia este definitivă.

În rejudecare, magistraţii Înaltei Curţi l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat şi au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5, se află în Penitenciarul Jilava, în executarea pedepsei de 4 ani şi 3 luni de închisoare primită în dosarul Colectiv.

La ora transmiterii ştirii, se fac toate demersurile pentru punerea în libertate a fostului edil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici