Cristian Preda va deschide lista PMP pentru europarlamentare - surse

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PDL, va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

647 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda va deschide lista PMP pentru europarlamentare - surse

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax foto)

Conform surselor citate, decizia a fost luată luni de Colegiul Naţional al PMP.

Lista de candidaţi va fi completată într-o nouă şedinţă a Colegiului Naţional, care va avea loc sâmbătă.

Surse politice declarau pentru MEDIAFAX în urmă cu aproximativ două luni că Elena Băsescu, în prezent europarlamentar PDL, dar care nu mai este susţinută de propriul partid pentru reînnoirea mandatului, ar dori să candideze, dar susţinută cel mai probabil de PMP.

O decizie în acest sens ar putea fi luată tot sâmbătă, ţinând cont de faptul că, deocamdată, Elena Băsescu este membru PDL şi că termenul pentru depunerea listelor de candidaturi la BEC expiră în 26 martie.

În 12 februarie, Elena Udrea declara că Elena Băsescu nu şi-a exprimat deocamdată intenţia de a candida "sub o formă sau alta" pentru un nou mandat la PE.

"Doamna Băsescu nu şi-a exprimat până acum o intenţie de a candida sub o formă sau alta, după ce vom şti ce doreşte doamna Băsescu să facă mai departe, vă pot răspunde", a spus Elena Udrea, întrebată dacă va susţine candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare.

Pe de altă parte, şi-au mai exprimat dorinţa de a candida din partea PMP la europarlamentare foştii miniştri Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici