Curtea Constituţională a cerut puncte de vedere Camerelor şi Guvernului pe Legea 90/2001. Valer Dorneanu: Speţa e complicată, are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară

Curtea Constituţională a solicitat celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului puncte de vedere privind Legea 90/2001, în contextul în care a fost atacată de Avocatul Poporului, a declarat, joi, preşedintele CCR Valer Dorneanu, el menţionând că speţa este una "foarte complicată".

4217 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională a cerut puncte de vedere Camerelor şi Guvernului pe Legea 90/2001. Valer Dorneanu: Speţa e complicată, are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară

Curtea Constituţională a cerut puncte de vedere Camerelor şi Guvernului pe Legea 90/2001. Valer Dorneanu: Speţa e complicată, are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară

"Judecătorul raportor nu a făcut raportul. În momentul în care va apărea raportul vom stabili termenul de judecată. Până atunci, am solictat puncte de vedere celor două Camere ale Parlamentului şi guvernului şi încă nu le-am primit. După ce le vom primi şi după ce judecătorul raportor va redacta raportul, vă pot spune care e termenul", a spus Dorneanu, întrebat când se va da o soluţie asupra Legii 90/2001, atacată la CCR de Avocatul Poporului.

Dorneanu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că această speţă este foarte complicată, dată fiind încărcătura politică şi presiunea mediatică din jurul acesteia.

"E o speţă foarte complicată pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară – nu că, în conţinutul ei, ar fi foarte complicată. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni", a arătat Dorneanu.

El a spus că unele dintre aceste "reverberaţii" se răsfrâng şi asupra sa, întrucât i se impută că ar fi semnat legea respectivă, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Unele dintre ele (reverberaţii, n.r.) se răsfrâng şi asupra multora dintre judecători, inclusiv a mea, că am vina că aş fi semnat acea lege, care lege a făcut parte din vreo 1000 de legi pe care le-am semnat, obligat fiind ca preşedinte să semnez proiectele de legi care au fost adoptate", a spus Dorneanu.

Întrebat dacă acest fapt îl face incompatibil în a judeca această speţă, Dorneanu a negat, el menţionând că nu există instituţia recuzării şi a incompatibilităţii la CCR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici