CV Tudor către Băsescu: "Te pun premier"; Băsescu, lui CV Tudor: "Te evacuez"

Şeful statului şi preşedintele PRM au schimbat câteva replici acide la ceremonia în care europarlamentarii şi-au primit certificatele, CV Tudor spunându-i lui Băsescu că îl va pune premier când va fi preşedinte, iar actualul preşedinte ameninţându-l pe fostul senator că, "până la urmă", îl evacuează.

21 afișări
Imaginea articolului CV Tudor către Băsescu: "Te pun premier"; Băsescu, lui CV Tudor: "Te evacuez"

CV Tudor către Băsescu: "Te pun premier"; Băsescu, lui CV Tudor: "Te evacuez" (Imagine din arhivă; Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Europarlamentarii aleşi la scrutinul de duminică au primit, joi, la Sala Palatului din Capitală, certificatele de reprezentant al României în Parlamentul European. După primirea certificatelor, toţi europarlamentarii prezenţi au dat mâna cu şeful statului, cu premierul Emil Boc, cu preşedinţii PNL şi UDMR şi PSD, prezenţi la eveniment.

Corneliu Vadim Tudor a purtat un scurt dialog cu şeful statului în momentul în care a dat mâna cu acesta, apoi s-a apropiat de jurnaliştii prezenţi la eveniment, spunându-le că vrea ca, atunci când va deveni preşedinte al României, să îl desemneze premier pe Traian Băsescu. "Am planuri mari cu omul ăsta (cu Traian Băsescu, n.r.), îl fac premier când voi fi preşedinte", le-a spus Vadim Tudor ziariştilor.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut un discurs în care a spus că europarlamentarii aleşi au obligaţia de a respecta interesele românilor şi, pentru asta, trebuie să aibă relaţii bune cu toate grupurile politice din Parlamentul UE. El a insistat asupra faptului că toţi europarlamentarii aleşi duminică în România sunt, dincolo de reprezentanţi ai partidelor din care provin, români. Preşedintele PRM l-a întrerupt pe şeful statului, strigând: "Şi Sogor Csaba este român". Şeful statului s-a oprit din discurs. "Domnu' Vadim Tudor, te evacuez", a spus preşedintele, după care a râs. "Nu, nu. Spuneam că şi Sogor Csaba este europarlamentar român", a răspuns Vadim Tudor, iar şeful statului a preferat să-şi continue discursul.

La final, şeful statului, premierul Emil Boc, preşedinţii PNL şi UDMR şi PSD au trecut pe la fiecare europarlamentar pentru a ciocni o cupă de şampanie. Văzând acest lucru, Vadim Tudor a spus, astfel încât să poată fi auzit de presă: "Păi şampanie îi trebuie lui? Trebuie ceva să se dreagă".

Când s-a apropiat Traian Băsescu, Corneliu Vadim Tudor i-a spus: "Nu mă evacuaţi", la care şeful statului a răspuns: "Te evacuez, maestre, te evacuez până la urmă". Traian Băsescu s-a întors şi s-a îndepărtat, fără a ciocni cupa de şampanie cu cei doi europarlamentari "creştini patrioţi", Vadim Tudor şi George Becali.

Întrebat, după plecarea preşedintelui de la eveniment, ce dialog a purtat cu Băsescu după ce a primit certificatul de europarlamentar, Vadim Tudor a răspuns că i-a propus şefului statului să îngroape "securea războiului", la care acesta s-a arătat a fi de a acord, însă a ţinut să îi amintească liderului PRM câte "răutăţi" a încasat din publicaţia România Mare. "Eu i-am răspuns că îl pun premier când voi fi preşedinte. Ce putea el să răspundă la aşa ceva?", şi-a continuat Corneliu Vadim Tudor relatarea.

El a spus despre Băsescu că este "disperat" din punct de vedere electoral, pentru că vede "ascensiunea" liderului PRM. Vadim Tudor a mai spus că Băsescu evită să intre în confruntare cu el, pentru că ştie că liderul PRM este "deştept, cult, fin diplomat".

Jurnaliştii l-au întrebat pe George Becali de ce crede că şeful statului nu a ciocnit cupa de şampanie cu el, la care finanţatorul Stelei a răspuns: "Probabil că nu m-a văzut". Vadim Tudor a râs şi a replicat: "Cum să nu te vadă, mă Gigi, că doar la tine se uita? Sau crezi că te-a confundat cu Traian Ungureanu?".

În cele din urmă, Gigi Becali, înconjurat de ziarişti, a plecat de la eveniment, urmat de colegul său, Corneliu Vadim Tudor.

(Material realizat de Cristian Fierbinţeanu; fierbinteanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici