Dan Barna, validat pentru un nou mandat de preşedinte USR/ Mesaj pentru Viorica Dăncilă: Dacă demisionaţi, sunt premise pentru a discuta despre pact | FOTO

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de preşedinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Naţional al partidului, care are loc la Timişoara. Dan Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Anterior, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că dacă semnează pactul pentru anticipate şi îşi prezintă demisia din funcţia de prim-ministru, se vor crea premisele pentru a discuta despre pactul pentru pentru bunăstarea românilor.

496 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, validat pentru un nou mandat de preşedinte USR/ Mesaj pentru Viorica Dăncilă: Dacă demisionaţi, sunt premise pentru a discuta despre pact | FOTO

Dan Barna, validat pentru un nou mandat de preşedinte USR/ Mesaj pentru Viorica Dăncilă: Dacă demisionaţi, sunt premise pentru a discuta despre pact

„Acest congres este cel mai mare şi posibil cel mai important congres din istoria noastră de până acum ca partid. Dar cu siguranţă şi cel mai important pentru viitorul USR, care va ajunge la guvernare! Suntem singura speranţă reală din politica românească care încurajează românii să spere şi să meargă mai departe. Suntem aici, noi toţi, pentru că am reuşit să rezistăm. Pentru că avem cu toţii în interiorul nostru dorinţa de a salva România. Şi pentru asta trebuie să ducem USR la guvernare! Nu vă cer decât să fiţi alături de mine în continuare, pe acest nou drum al partidului nostru, drumul spre guvernare”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Dan Barna a fost validat în funcţie obţinând 429 din cele 478 de voturi exprimate.

De asemenea, Dan Barna a obţinut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abţinut.

Tot în cadrul Congresului Naţional de la Timişoara vor fi aleşi noii membri ai Biroului Naţional şi Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori.

La Congresul din Timişoara participă 800 de delegaţi şi observatori, alături de toţi candidaţii la funcţiile interne ale partidului. USR este consecvent şi îşi respectă procedurile interne transparente pentru alegerea candidaţilor la toate tipurile de alegeri.

Competiţia internă face parte din procedurile statutar necesare ale USR.

„Astăzi am început cele două zile de congres USR în care ne alegem noua conducere a partidului. Tocmai am fost validat pentru poziţia de preşedinte al USR, în urma membrilor tuturor membrilor. Le mulţumesc colegilor mei din congres pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. În această după-amiază vom alege şi următorul Birou Naţional al USR, care va duce USR la guvernare, care va face parte din ceea ce înseamnă Alianţa USR-PLUS şi speranţa reală că România se însănătoşeşte. Mâine vom mai avea câteva activităţi legate de completarea şi modificarea statutului, astfel încât mâine, la ora 18.00, vom avea un miting electoral în cadrul candidaturii mele pentru preşedinţia României”, a declarat Dan Barna, la o conferinţă de presă organizată după validarea în funcţia de preşedinte al USR.

Dan Barna a fost întrebat de către un jurnalist care este candidatul cu care crede că va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi a răspuns: „eu cred şi sunt foarte optimist că România va avea pentru prima dată după 30 de ani şansa să aleagă în turul doi între două variante de Românie, între preşedintele în funcţie, candidatul PNL, şi persoana mea, Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS. Este un mesaj că România se însănătoşeşte şi este cumva un mesaj că după trei ani de abuzuri ale PSD asupra României, oamenii au înţeles că acest mamut obosit trebuie să se retragă din istoria curentă”.

În cursul zilei de sâmbătă, la Timişoara, în cadrul Congresului Naţional al USR vor fi aleşi noii membri ai Biroului Naţional şi ai Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori, rezultatele urmând a fi anunţate duminică. De asemenea, duminică, începând cu ora 18.00, Congresul Naţional al USR se va încheia în Piaţa Libertăţii din Timişoara cu o întâlnire cu simpatizanţii partidului.

Mesaj pentru Viorica Dăncilă

Dacă Viorica Dăncilă semnează pactul pentru anticipate şi îşi prezintă demisia din funcţia de prim-ministru, se vor crea premisele pentru a discuta despre pactul pentru pentru bunăstarea românilor, spune Dan Barna. 

Liderul USR Dan Barna îi scrie sâmbătă pe Facebook Vioricăi Dăncilă: „Am luat act de propunerea pe care ne-aţi adresat-o în spaţiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor. Vă scriu pentru a vă transmite că Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră şi PSD semnaţi pactul pentru anticipate şi vă prezentaţi demisia din funcţia de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact”.

Potrivit lui Barna, Dăncilă şi PSD ar trebui să dovedească responsabilitate şi preocupare pentru situaţia României din prezent.

„Dacă sunteţi, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveţi datoria să puneţi capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră şi a întregului guvern. Alianţa USR-PLUS îşi propune să guverneze respectând toate legile ţării. Bunăstarea romanilor trebuie să crească, nu să scadă. Însă bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptăţile din sistem şi înlăturând acele forţe politice care le-au creat. Ăsta e angajamentul nostru. Pactul nostru este cu cetăţenii!”, scrie Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Taguri:
barna,
pact,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici