Dan Nica: România în Schengen – soluţia pentru gestionarea afluxului de refugiaţi ucraineni

Eurodeputatul PSD Dan Nica a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spaţiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiaţi din Ucraina.

3819 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: România în Schengen – soluţia pentru gestionarea afluxului de refugiaţi ucraineni

Dan Nica: România în Schengen – soluţia pentru gestionarea afluxului de refugiaţi ucraineni

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spaţiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiaţi din Ucraina.

„O femeie a murit pentru că, după trei zile de stat în frig în Ucraina, a trebuit să mai stea aproape o zi la frontiera dintre Ungaria şi România. Iată o nedreptate care se datorează faptului că România nu este în Schengen. Iar cineva ar trebui să poarte această responsabilitate, fie şi morală”, a declarat eurodeputatul român.

Dan Nica a cerut mobilizarea UE pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

„Milioane de femei din Ucraina nu şi-au imaginat că vor sărbători, în 2022, Ziua Femeii în asemenea condiţii tragice”, a declarat europarlamentarul, evocând „tristeţea din ochii femeilor refugiate, care încearcă să-şi salveze copiii, trecând frontiera în România după zile de stat în frig. Acea tristeţe este pentru copiii lor, pentru că nu ştiu ce viitor vor avea aceşti copii. Mulţi şi-au pierdut taţii, ucişi de bombe sau pentru că şi-au dat viaţa pentru apărarea Ucrainei. Casele lor au fost distruse. Care e viitorul acestor copii?”, a evidenţiat Dan Nica în dezbaterea consacrată situaţiei refugiaţilor din Ucraina.

El spune că pericolul major este o criză umanitară de proporţii, care să afecteze pe aceşti refugiaţi, dar şi statele membre, în special cele din imediata vecinătate a Ucrainei.

„Atenţionez că vor veni persoane tot mai vulnerabile social şi medical. E nevoie de o mobilizare urgentă şi masivă de fonduri, logistică şi personal la nivel european”, consideră europarlamentarul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici