Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: Când va fi posibilă o majoritate, PNL va readuce legile Justiţiei şi Codurile în cadrul firesc

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, marţi, că PSD-ALDE guvernează pentru "infractori", dar când va fi posibilă o majoritate parlamentară, liberalii vor schimba legile Justiţiei şi Codurile penale, pentru a funcţiona din nou într-un cadru firesc care garantează independenţa justiţiei.

254 afișări
Imaginea articolului Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: Când va fi posibilă o majoritate, PNL va readuce legile Justiţiei şi Codurile în cadrul firesc

Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: Când va fi posibilă o majoritate, PNL va readuce legile Justiţiei şi Codurile în cadrul firesc

"Asaltul continuu la independenţa procurorilor, subordonarea Parchetelor, presiunea publică asupra magistraţilor, dezincriminarea propriilor infracţiuni, prin modificarea legislaţiei actuale sunt acţiuni făcute de o majoritate parlamentară la comanda unui grup infracţional organizat politic condus de un condamnat penal, liderul coaliţiei PSD – ALDE, Liviu Dragnea. Imediat ce va fi posibilă o nouă majoritate parlamentară, PNL va readuce Legile justiţiei şi Codurile penale în cadrul firesc de funcţionare a unui sistem judiciar care să garanteze independenţa Justiţiei şi să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a firmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-un comunicat de presă..

Acesta a adăugat că majoritatea parlamentară au transformat Codul penal şi pe cel de procedură penală în legi care să apereze infractorii, anunţând că PNL va sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) pentru a împiedica intrarea în vigoare a actelor normative.

"PSD şi ALDE guvernează pentru infractori şi au transformat codurile penale în legi de apărare a infractorilor. De aceea, Partidul Naţional Liberal va sesiza în zilele următoare Curtea Constituţională pentru a bloca intrarea în vigoare a acestor legi. De la OUG 13 şi până la modificarea Legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, PSD şi ALDE au arătat că sunt o gaşcă de politicieni cu dosare penale care a pus stăpânire pe România cu un singur obiectiv, cum să scape de problemele lor din justiţie", a completat Dancă.

Parlamentarii PNL vor depune, pe 20 iunie, în Parlament moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul marionetă!", preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând luni că liberalii îşi propun să pună punct unei guvernări dezastruoase pentru România.

În textul documentului, liberalii acuză partidul de guvernământ că a folosit Curtea Constitutională a României (CCR) pentru "a amputa" atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis. "PSD, cu mâna CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete în curtea ministrului Justiţiei, ministru numit politic care poate lua oricând decizii politice arbitrare, înlocuind procurori în funcţie de interese politice. Această abordare contravine poziţiei Uniunii Europene care s-a poziţionat împotriva politizării justiţiei", se arată în documentul liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici