Dăncilă face lumină în legătură cu OUG pe justiţie: M-am gândit că nu pot pune în pericol România

Premierul Viorica Dăncilă spune că nu a avut niciodată pe masă un proiect de ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere,iar legat de alte proiecte pe justiţie spune că nu a vrut să pună în pericol România şi să fie activat articolul 7, refuzând să menţioneze clar din partea cui veneau insistenţele.

15508 afișări
Imaginea articolului Dăncilă face lumină în legătură cu OUG pe justiţie: M-am gândit că nu pot pune în pericol România

Dăncilă face lumină în legătură cu OUG pe justiţie: M-am gândit că nu pot pune în pericol România

"O să fiu foarte sinceră aceasta a fost o opinie în cadrul PSD să dăm OUG pe anumite aspecte referitoare la justiţie. Dacă nu le-am dat, nici măcar nu am văzut articole. Nu le-am văzut pentru că am simţit întotdeauna că ar fi o vulnerabilitate pentru noi, pentru ţară, dacă Guvernul ar fi dat aceste ordonanţe. Poate unele dintre aspecte erau necesare. Am văzut că s-au făcut şi anumite abuzuri, au fost încălcat drepturile unor oameni. Pentru noi trebuie să conteze oamenii. Nu am judecat în prisma dacă OUG au fost sau nu corecte. Poate unele măsuri trebuiesc luate. Chiar media şi ONG_urile trebuie să vadă care e realitatea. Eu m-am gândit ca premier că pentru mine e importantă ţara. M-am gândit că nu pot pune în pericol România să fie activat Art. 7. M-am gândit la imaginea României", a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă insistenţele veneau din partea lui Liviu Dragnea cu privire la OUG pe coduri, Dăncilă a completat: "Nu vreau să mă întorc la insistenţele lui Liviu Dragnea. Au fost mai multe insistente. Nu vreau să îl acum pe dl Liviu Dragnea care nu e aici şi nu poate să spună dacă da sau nu. Nu ar fi corect din partea mea. Nu am primit niciodată acest document. A fost o discuţie pe aministie şi graţiere. Se crease un val, dar nu numai din partera PSD. La DNA Ploieşti, Oradea. A fost un val. Atunci când s-a văzut ce s-a întâmpălat la DNA Ploieşti. Se crease un val în societate dar nu a fost o impunere în a da amnistia şi graţierea. Eu nu a avut niciodată pe masa guvernului un document referitor la amnistie şi graţiere, lucru pe care il poate confirma şi dl Tudorel Toader".

Viorica Dăncilă a evitat să spună dacă crede în statul paralel: "Nu e important ce cred eu. Eu nu vreau să fac o referire referitoare la acest aspect. Eu nu am vorbit de statul paralel. Repet. Nu vreau să discut despre statul paralel. Vreau să luaţi afirmaţia mea nu că nu ar exista. Nu ştiu despre acest lucru. Gândiţi-vă că am fost plecată 9 ani din România. Poate sunt oameni care s-au confruntat cu mai multe situaţii. Pentru mine e important cum vom acţiona în perioada următoare, fără să avem în prim-plan justiţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici