Dăncilă îl felicită pe Geoană, după ce a preluat funcţia de secretar general adjunct al NATO: Această numire onorează România

Viorica Dăncilă l-a felicitat, joi noaptea, pe Facebook, pe Mircea Geoană pentru preluarea funcţiei de secretar general adjunct al NATO, afirmând că această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios şi responsabil al Alianţei.

613 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îl felicită pe Geoană, după ce a preluat funcţia de secretar general adjunct al NATO: Această numire onorează România

Dăncilă îl felicită pe Geoană, după ce a preluat funcţia de secretar general adjunct al NATO: Această numire onorează România

„Felicitări domnului Mircea Geoană pentru preluarea funcţiei de secretar general adjunct al NATO! Această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios şi responsabil al Alianţei. <Securitatea naţională a României nu a fost niciodată mai bine protejată>, a spus astăzi fostul nostru coleg. Domnul Geoană este un diplomat de succes şi un om politic experimentat, în care am deplină încredere că va exercita cu profesionalism şi devotament acest mandat”, a scris pe Facebook Viorica Dăncilă.

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcţia de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală şi de Est care ocupă această poziţie, a anunţat organizaţia printr-un comunicat.

Geoană a fost numit în funcţie încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg. În urma deciziei, fostul ministru de Externe a devenit românul cu cea mai înaltă poziţie în ierarhia Alianţei Nord-Atlantice.

Mircea Geoană o înlocuieşte în funcţie pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianţei.

 

Taguri:
dăncilă,
geoană,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici