Video Dăncilă: Iohannis a dovedit că poate demola, dar este incapabil să construiască

Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că preşedintele Klaus Iohannis a dovedit că poate să demoleze, însă nu să şi construiască sau să ofere soluţii pentru ieşirea din criza politică în care a adus România.

105 afișări

„De peste 10 zile suntem într-un blocaj instituţional generat de preşedintele Iohannis. Miza imediată a domnului preşedinte Iohannis generează costuri foarte mari pentru români. Procese guvernamentale vitale sunt întârziate sau chiar blocate, măsuri destinate sectoarelor economice şi sociale, deşi pregătite în detaliu de guvern, nu pot fi adoptate, iar definitivarea bugetului pentru anul viitor este sub presiunea timpului”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern de luni.

Premierul interimar a adăugat că nici până astăzi nu avem o propunere concretă cu privire la noua echipă guvernamentală sau un program de guvernare.

„Planul entuziast al preşedintelui de a demite guvernul PSD, prin moţiunea de cenzură, şi de a numi Guvernul său, s-a blocat la jumătatea drumului. Domnul Iohannis a dovedit că poate demola, dar este incapabil să construiască şi să vină cu soluţii pentru această criză periculoasă în care a adus România. Nu avem încă o propunere concretă a noului Cabinet şi nici un program de guvernare, iar fiecare zi de întârziere este în defavoarea românilor”, a explicat Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus că a discutat cu oamenii, în deplasările pe care le-a avut în teritoriu şi majoritatea înţeleg mizele conflictului declanşat de preşedintele României.

„Am avut mai multe deplasări în teritoriu şi am vorbit cu oamenii. Cetăţenii înţeleg foarte bine ce se întâmplă şi care sunt mizele acestui conflict. Vreau să îi asigur pe cetăţeni că actualul Guvern va continua să lucreze în limita atribuţiilor constituţionale şi va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitate, până la numirea noului Cabinet”, a conchis Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban continuă negocierile în această săptămână cu atât cu partidele parlamentare, cât şi cu reprezentanţii societăţii civile.

PSD nu va asigura cvorumul în plenul reunit în care va fi votat noul Executiv, a anunţat preşedintele social-democrat.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici