Dăncilă, la finalul mandatului mandatului la preşedinţia Consiliului UE: Bilanţul este impresionant | FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat concluziile mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi a precizat că bilanţul este unul impresionant, fiind înregistrate aproape 2.500 de reuniuni şi 90 de dosare legislative închise în 3 luni - un dosar pe zi.

471 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, la finalul mandatului mandatului la preşedinţia Consiliului UE: Bilanţul este impresionant | FOTO

Dăncilă, la finalul mandatului mandatului la preşedinţia Consiliului UE: Bilanţul este impresionant

„Bilanţul este impresionant. Aproximativ 2.500 de reuniuni şi evenimente, din care peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 64 de reuniuni la nivel ministerial al Consiliului UE, un total de 300 de evenimente organizate în România, precum şi găzduirea Summitului de la Sibiu. În termen de rezultate, putem vorbi de un bilanţ mai mult decât generos - 90 de dosare legislative închise în timp record de 3 luni până la finalul activităţii legislative a Parlamentului European. În medie, un dosar în fiecare zi. La care adăugăm 84 de concluzii ale Consiliului UE adoptate pe multiple teme de interes comun, numeroase rapoarte de progres ale preşedinţiei elaborate, decizii de consiliu aprobate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă,

De asemenea, Dăncilă a mai precizat că au fost „numeroase reuşite” pe toţi cei 4 piloni cheie pe care i-a enunţat în programul de priorităţi: Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa actor global, Europa valorilor comune.

„Pe durata mandatului au fost formulate decizii cruciale în raport cu multe dintre politicile UE precum cele din domeniul social, al energiei, al schimbpărilor climatice, al pieşei unice digitale, precum şi al securităţii interne a UE şi Uniunii Economice şi monetare. (...) Preşedinţia României la Consiliul UE s-a dovedit dinamică şi capabilă de efort substanţial susţinut calităţi care au contribuit decisiv la avansarea semnificativă a negocierilor”, a mai spus Dăncilă.

Finlanda a preluat luni preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene de la România şi a adoptat sloganul "O Europa sustenabilă - Un viitor sustenabil".

Taguri:
dăncilă,
premier,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici