Dănuţ-Sebastian Neculăescu este noul ambasador al României la NATO

Dănuţ-Sebastian Neculăescu este noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegaţiei Permanente a României la NATO, anunţă Administraţia Prezidenţială.

535 afișări
Imaginea articolului Dănuţ-Sebastian Neculăescu este noul ambasador al României la NATO

Captură video Eesti Idapartnerluse Keskus/Youtube

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, decret privind acreditarea domnului Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegaţiei Permanente a României la NATO, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit MAE, Dănuţ Sebastian Neculăescu a fost secretar de stat pentru afaceri strategice, este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. În perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global. Pe parcursul carierei diplomatice a îndeplinit responsabilităţi atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi în serviciul diplomatic exterior.

În intervalul aprilie - iulie 2017 a îndeplinit funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului.

„A contribuit la aprofundarea dialogului strategic cu SUA, inclusiv prin participarea la consultări în cadrul Celei de a V-a reuniune a Task-Force-ului pentru implementarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA. De asemenea, printre principalele linii de mandat s-a numărat consolidarea Parteneriatului strategic bilateral pentru integrare europeană a Republicii Moldova”, potrivit Ministerului de Externe.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 10 noiembrie 2021, mai multe decrete pentru rechemarea în ţară a mai multor ambasadori, printre care şefii Delegaţiilor Permanente pe lângă UE şi NATO, Luminiţa Odobescu şi Stelian Stoian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici