Dascălii au încheiat mitingul, dar ameninţă cu blocarea anului şcolar

Cele peste 2.000 de cadre didactice din Capitală care au participat la mitingul de miercuri din faţa Guvernului au încheiat protestul, dar ameninţă cu acţiuni extreme, chiar cu blocarea anului şcolar, dacă Guvernul nu abrogă articolul din ordonanţa care interzice acordarea tichetelor cadou.

17 afișări
Imaginea articolului Dascălii au încheiat mitingul, dar ameninţă cu blocarea anului şcolar

Dascălii au încheiat mitingul, dar ameninţă cu blocarea anului şcolar (Imagine: Mediafax Foto)

Cadrele didactice din Capitală care au participat la mitingul organizat de sindicatele din învăţământul preuniversitar din Bucureşti, afiliate Federaţiei Educaţiei Naţionale, Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret", au cerut emiterii unei noi ordonanţe de urgenţă de către Guvern care să abroge articolului din ordonanţa 37/2008 care interzice acordarea tichetelor cadou pentru bugetari.

Protestatarii, adunaţi pe trotuarul din apropierea sediului Guvernului, au fluierat, au bătut la tobe şi au scandat "Vrem tichetele înapoi!".

La miting şi-a făcut apariţia şi preşedintele PNG-CD Gigi Becali, însă protestatarii au spus că s-au simţit jigniţi de prezenţa sa, pentru că nu vor să-şi asocieze protestele campaniei electorale a unui partid politic.

"Niciodată nu ne-am legat acţiunile de politică. Becali a venit în mijlocul protestatarilor, iar noi ne-am simţit jigniţi de gestul lui, pentru că nu avem nevoie de ajutoare de campanie electorală, noi vrem doar să se respecte legea", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele FSLI Bucureşti, Mariana Becic.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus că Becali ar fi afirmat că a venit la miting pentru că a fost deranjat de zgomotul făcut de protestatari.

"Avem o acţiune autorizată. Mă interesează foarte puţin de ce este deranjat Becali. Să-şi vadă de clubul lui de fotbal şi să ne lase pe noi în pace", a declarat Nistor pentru MEDIAFAX.

O delegaţie formată din liderii dascălilor din Capitală s-a deplasat la Comisia de dialog social a Guvernului pentru a se interesa dacă Executivul a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, abrogarea articolului 24 din ordonanţa 37/2008 care interzice acordarea tichetelor cadou pentru angajaţii din instituţiile de stat.

"Salariaţii din educaţie sunt hotărâţi să meargă până la acţiuni extreme, chiar blocarea anului şcolar, dacă Guvernul nu va abroga, miercuri, articolului 24 din ordonanţa 37/2008", a precizat Mariana Becic.

Acţiunea de miercuri reprezintă continuarea protestelor cadrelor didactice din Capitală, intrate de joi în grevă japoneză.

Sindicatele cadrelor didactice din Bucureşti care au participat la mitingul de miercuri au trimis şi o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu în care cer abrogarea ordonanţei şi susţin că interdicţia acordării tichetelor cadou creează o discriminare pe criterii religioase între cadrele didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici