Deputat PNL: Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a reacţionat, joi, referitor la propunerea ministrului Educaţiei de modificare a examenului de bacalaureat cu privire la liceele tehnologice. Aceasta susţine că absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi.

212 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi

Deputat PNL: Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi

„Bacalaureat diferenţiat înseamnă diplome diferite! Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi. Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă PĂCĂLEALĂ! Ministrul Educaţiei vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obţinute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand. Din păcate, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenţi să se integreze în societate şi pe piaţa muncii. Nu poţi avea absolvenţi cu forme diferite de Bacalaureat care să-şi poată continua studiile în aceleaşi condiţii”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Aceasta a afirmat că PNL propune introducerea bacalaureatului diferenţiat cu traseu educaţional distinct.

„Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea BACALAUREATULUI DIFERENŢIAT cu traseu educaţional distinct:
↗️ - BACALAUREAT TEHNOLOGIC - care să le asigure absolvenţilor, pe de-o parte, traseul spre universităţi tehnice şi, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piaţa muncii;
↗️ - BACALAUREATUL TEORETIC - care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învăţământ superior”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Turcan a mai precizat că „nu se justifică modificarea Legii Educaţiei Naţionale în grabă şi mai ales în an electoral”.

Reacţia Ralucăi Turcan vine în contextul în care ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 13 martie, la întâlnirea cu primarii municipiilor, că are în vedere modificarea examenului de Bacalaureat în ceea ce priveşte liceele tehnologice. Ministrul mai spune că nu toate şcolile trebuie să înceapă la 8 dimineaţa.

Ministrul Educaţiei vrea schimbări şi în ceea ce priveşte laboratoarele în şcoli, dar şi legate de programul de începere a orelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici