Deputaţii din Comisia de apărare cer preşedintelui să dispună participarea lui Degeratu la audieri

Deputaţii din Comisia de apărare intenţionează să trimită, miercuri, o adresă preşedintelui Traian Băsescu, solicitându-i să permită consilierului său, generalul Constantin Degeratu, să ia parte la o şedinţă a comisiei şi să informeze în legătură cu discuţiile avute în 2005 cu Omar Hayssam.

27 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Comisia de apărare cer preşedintelui să dispună participarea lui Degeratu la audieri

Deputaţii din Comisia de apărare cer preşedintelui să dispună participarea lui Degeratu la audieri (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Am stabilit, în cadrul şedinţei, că mâine (miercuri - n.r.) îi vom trimite din partea Comisiei o adresă domnului preşedinte Băsescu, prin care să-l rugăm să dispună participarea domnului general Degeratu la şedinţa Comisiei", a spus vicepreşedintele Comisiei de apărare din camera Deputaţilor, liberalul George Scutaru.

El a susţinut că demersul este urmare a sugestiei consilierului prezidenţial Constantin Degeratu.

"Domnul Degeratu ne-a comunicat că este dispus să se prezinte în faţa Comsiei pentru a ne comunica discuţiile avute cu Omar Hayssam în 2005. Ne-a spus că este o deschidere sinceră din partea domniei sale, dar că pentru acest lucru este nevoie ca domnul Traian Băsescu să-i permită participarea la şedinţa Comisiei şi ne-a sfătuit să-i adresăm o solicitare în acest sens preşedintelui", a spus Scutaru.

"În funcţie de programul Parlamentului, invitaţia va fi pentru săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, în cazul în care Parlamentul nu va lucra săptămâna viitoare", a mai spus deputatul liberal.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare de la Cameră, George Scutaru (PNL), a declarat, în 3 noiembrie, că neprezentarea consilierului prezidenţial Constantin Degeratu la audierile din comisie pe tema Omar Hayssam, reprezintă o sfidare a Preşedinţiei la adresa Parlamentului.

Ziarul "Gardianul" a publicat, recent, stenograma unei discuţii care a fost purtată, în septembrie 2005, de Omar Hayssam cu generalul Constantin Degeratu, consilier pe probleme de securitate la Preşedinţie. Potrivit ziarului, Hayssam spune, în discuţie, că preşedintele i-ar fi promis liberatea dacă ziariştii români răpiţi în Irak vor fi eliberaţi.

"Între timp, aşa cum ştiţi, au fost câteva întâlniri cu preşedintele. Şi atunci eu chiar am început să întreb de presiunile care se făceau asupra mea şi domnul preşedinte chiar mi-a spus: «Îţi iei copiii şi du-te în America! Eu sunt preşedintele României şi ai toate garanţiile!» I-am spus: «Domnule preşedinte, uitaţi, speculaţiile de care a aflat presa, sunt monitorizat..». «Nu, te rog frumos să stai liniştit, eu îţi garantez că nu se atinge nimeni de un fir de păr de al tău!»", se arată în stenograma publicată de "Gardianul".

Traian Băsescu a declarat, referindu-se la publicarea stenogramei, că "se folosesc vorbe ale unui membru PSD", infractor, împotriva preşedintelui.

De asemenea, Băsescu a precizat, ulterior, că înregistrarea discuţiei Degeratu-Hayssam este ilegală şi a fost făcută în biroul unui procuror. El a spus că Degeratu "nu confirmă" multe dintre elementele apărute în stenogramă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici