Deputatul Andreea Paul şi-a amintit că a născut luni şi nu sâmbătă, aşa cum scria recent pe Facebook

Deputatul PNL Andreea Paul şi-a amintit că a născut luni şi nu într-o zi de sâmbătă, aşa cum declara recent într-o postare pe Facebook, vorbind despre "sacrificiile" pe care le-a făcut de dragul carierei politice şi povestind cum şi-a programat naşterea în weekend pentru a nu lipsi de la serviciu.

4765 afișări
Imaginea articolului Deputatul Andreea Paul şi-a amintit că a născut luni şi nu sâmbătă, aşa cum scria recent pe Facebook

Deputatul Andreea Paul şi-a amintit că a născut luni şi nu sâmbătă, aşa cum scria recent pe Facebook (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Aş vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbaţii şi au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin" a scris miercuri, pe Facebook, deputatul PNL.

Ea mai spune că "cea mai grea bătălie" pentru femei este împotriva discriminării de gen, în condiţiile în care România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% femei parlamentar faţă de o medie mondială de 22%, în timp ce doar o cincime din echipele guvernamentale şi prezidenţiale sunt de gen feminin, deşi peste 55% dintre absolvenţii de studii superioare în România sunt femei.

"Diferenţele de mentalitate între societăţile dezvoltate, unde femeile au şanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaţilor, şi România maschează cam trei decenii de involuţie. Îmi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine şi să atrag atenţia că nu mai putem continua aşa", mai scrie Andreea Paul.

În urmă cu două săptămâni, deputatul PNLa stârnit un val de critici în mediul online după ce a scris pe aceeaşi reţea de socializare că a născut într-o zi de sâmbătă, pentru a nu pierde vreo zi de muncă.

"Numai familia mea şi cu mine ştim câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică comunităţii. Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, aşadar în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă", scria Andreea Paul, într-o postare intitulată "Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!".

Declaraţia a fost făcută în contextul în care deputatul voia să atragă atenţia asupra discriminării şi necesităţii de a promova egalitatea de şanse. Ca urmare a reacţiilor extreme de critice pe care le-a stârnit, postarea a fost ştearsă de pe contul de Facebook al deputatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici