Dezbaterea Programului Uniunii la Congresul UDMR de la Oradea

Cel de-al X-lea Congres al UDMR care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea s-a încheiat, duminică la prânz, după ce delegaţii au adoptat modificări la Programul Uniunii şi au votat o serie de rezoluţii.

56 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea Programului Uniunii la Congresul UDMR de la Oradea

Cel de-al X-lea Congres al UDMR continuă duminică la Oradea cu dezbaterea Programului Uniunii (Imagine: Szilagyi Lorand/Mediafax Foto)

Cel de-al X-lea Congres al UDMR care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea s-a încheiat duminică la prânz.

În cea de-a doua zi a Congresului, cei peste 530 de delegaţi au dezbătut şi au votat modificarea Programului UDMR.

De asemenea, aceştia au adoptat mai multe documente ale Congresului, printre care o hotărâre cu privire la recensământul populaţiei din 2011, o rezoluţie privind principiile de bază ale reformei politicii economice din România şi un document privind politica externă a UDMR.

În prima zi a Congresului, delegaţii au votat raportul de activitate a fostului preşedinte Marko Bela, după care a urmat prezentarea candidaţilor la preşedinţia Uniunii.

Totodată, concomitent cu numărătoarea voturilor pentru desemnarea noului preşedinte al Uniunii, delegaţii au adopat modificările aduse la Statutul UDMR.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21.00 s-a anunţat rezultatul votului. Kelemen Hunor a fost ales preşedinte al UDMR cu 371 din cele 536 de voturi valabil exprimate de delegaţii la Congresul organizat la Oradea, ceilalţi doi candidaţi la şefia Uniunii, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely, obţinând 118, respectiv 47 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici