Diaconescu: E nevoie de dialog, dar opoziţia nu se poate limita la a cere demisia Guvernului

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia din ţară impune înţelegerea responsabilă a nemulţumirilor sociale, dar şi recredibilizarea clasei politice, inclusiv a opoziţiei.

274 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: E nevoie de dialog, dar opoziţia nu se poate limita la a cere demisia Guvernului

Diaconescu: E nevoie de dialog, dar opoziţia nu se poate limita la a cere demisia Guvernului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Diaconescu a afirmat că depăşirea situaţiei politice şi sociale poate fi făcută prin înţelegerea faptului că protestatarii exprimă public un nivel de nemulţumire care necesită un "dialog serios", argumente, dar şi "parteneri de dialog credibili", capabili să îşi respecte angajamentele.

El a evitat să se pronunţe asupra oportunităţii unei remanieri guvernamentale sau a alegerilor anticipate, subliniind însă că orice variante discutate trebuie să plece de la premisa păstrării stabilităţii politice.

"Nicio variantă din cele vehiculate nu poate fi eliminată din discuţii. Dar trebuie găsită acea variantă înţeleaptă care să asigure stabilitate politică. Dialogul însă nu se poate reduce la sugestia celor care nu sunt la putere către cei care sunt la putere că prin simpla lor plecare s-ar rezolva revendicările celor care protestează", a afirmat Diaconescu.

Întrebat despre posibilele rezultate ale sesiunii parlamentare extraordinare, Diaconescu a anticipat "o dezbatere cu o retorică previzibilă", care va rămâne la o confruntare a unor "poziţii deja cunoscute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici